blogg

Gravid vecka 34

Inlägget innehåller sponsrade länkar

Det är otroligt mycket liv och rörelse i magen dessa dagar. Man känner verkligen hur bebisen har vuxit sig både större och starkare då vissa rörelser och sparkar nästan gör ont. Det hör även till vanligheten att bli akut kissnödig i några sekunder för att sedan inte vara kissnödig alls. Jag gissar på att det är bebben som sparkar eller trycker på urinblåsan.

För övrigt så är humöret på topp som vanligt, men min energinivå är verkligen kass många dagar. Jag antar att jag skulle kunna sova mer, men till min nackdel så är jag både en kvälls och morgonmänniska. Jag gillar alltså att stanna uppe lite senare om kvällarna, men även att vakna hyfsat tidigt. Jag gissar på att jag helt enkelt vill fånga dagen så mycket det går.


Cravings, matintag och vitaminer

Under denna graviditet har jag varit helt galet sötsugen. Jag har en godisgris i vanliga fall också, men oftast kan jag hejda mig lite bättre än jag kunnat nu. För att inte trycka i mig godis och bullar dagligen så har jag försökt att ha annat hemma som kan dämpa suget. Bland annat:

  • Frukt
  • Jordnötssmör
  • Kvarg med vaniljsmak
  • Barer

De barer jag nämner är från Get raw med smaken hallon och mandel. De är gudomligt goda och jag får verkligen hejda mig för att inte äta hela boxen i ett.

Men förutom det så äter jag väldigt varierat. Jag försöker få i mig olika sortiers grönsaker varje dag och allt som behövs från bra fetter till kolhydrater.

Jag äter även ett par olika vitaminer dagligen:

Dessa sprider jag ut under dagen och försöker oftast att ta järntabletterna tillsammans med vitamin c då det hjälper kroppen att ta upp järnet.

Bra att tänka på när man handlar omega 3 är också att det bör komma från fiskolja när man är gravid och inte fiskleverolja. Fiskleverolja innehåller nämligen vitamin A som man inte ska få i sig för mycket av som gravid.

Tankar inför kommande veckor

Det börjar närma sig och jag har redan nu börjat planera vad jag ska ha med mig i BB väskan. Eftersom det är andra gången så har man lite mer erfarenhet av vad som behövs och inte. Av det man minns från första gången vill säga. De barerna som jag nämner ovan ska helt klart ner i väskan denna gång!

Jag har även börjat se över vad vi har kvar från Zoes bebistid här hemma och vad som kan behöva köpas nytt. Kläder finns det gott om, om det är en till tjej. Annars får det bli en hel del online shopping ganska snart efter att bebisen anlänt. Däremot så har jag tänkt att köpa en hel del neutrala kläder inför de första veckorna ändå. Även om det finns massor med begagnat från Zoe här hemma så förtjänar vår nya familjemedlem lite nytt han eller hon också. 🙂

8 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *