blogg

Vecka 35

Veckorna går både fort och långsamt på samma gång. Förra veckan så valde jag att ha min “sommar-Fredag” vilket betyder att jag bara jobbar halvdag. Vi har nämligen en valfri halvdag (Fredag) varje månad som vi får ta ut. Min halva lediga dag spenderade jag med Zoe och vänner till oss båda. Det blev picknick i en park med massa lek och bus, och middag hos vänner på kvällen. Jag fick även fräscha till mig lite genom att få håret klippt. Längtar ihjäl mig tills jag kan färga hår och ögonbryn igen! Är väl medveten om att det säkert går bra att göra även under graviditet och amning, men jag försöker hålla mig borta från kemikalier så gott det går.


Hur mås det i vecka 35?

Jag känner mig inte särskilt mycket tyngre än föregående vecka. Däremot så har jag börjat få halsbränna under kvällarna vilket suger. Men det är inte så mycket att göra åt saken och som tur är så har jag det inte hela tiden. Jag hade kunnat haft värre krämpor.

Nästa vecka är det dessutom dags för nästa barnmorskebesök vilket ska bli spännande. Det är alltid kul att se hur bebis växer och hur mina värden ser ut. Sist så var järnvärdena lite låga igen så nu äter jag extra mycket järn. Magen låg dessutom fortfarande lite under medelkurvan och de tror att denna bebis kommer att vara lite mindre. Men det sa dom om Zoe också. Hon var ändå 50 cm och vägde 3,9 kg.

Jag gissar på att det under nästa besök även kommer att pratas om hur jag vill ha min förlossning. Minns att med Zoe så var mitt förlossningsbrev typ: “Jag vill ha epidural”.

Vi får se hur det blir denna gång.

Det har varit en hel del trevligheter på senaste. Har haft en vän och hennes hälft över på middag. En annan kväll så körde vi lite korvgrillning tillsammans med en annan vän till mig och hennes två barn som Zoe gillar att leka med.

Vi har även varit på ännu ett kalas där det blev korvgrillning följt av en massa godsaker. Asså hur gott är det inte med en hederlig gammal marängsviss?

Det har alltså blivit en hel del god mat både borta och hemma. Jag försöker äta nyttigt och varierat varvat med mina otroliga cravings för sötsaker. Det är inte lätt att vara gravid och vrålsugen på godis dagligen.

Som ni ser så har det blivit en hel del godsaker nu för tiden. Magen växer på och varje dag är ett steg närmre att få träffa vår efterlängtade bebis. Zoe har dessutom börjat drömma om att bebisen har anlänt så jag gissar på att det inte bara är jag och Luis som är taggade 🙂

Bubblet som syns på en av bilderna är en alkoholfri variant som min vän hade med sig hit när hon kom över på middag. Oddbird heter det och var supergott!

5 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *