Feel Good Monday

Feel Good Monday #3

Denna vecka startade jag med ett härligt och inte allt för avancerat yogapass. Jag tycker det är ett perfekt sätt att starta dagen och något som bidrar till extra energi och välbefinnande. Jag delar med mig av yogapassat nedan.

Mat tips – Lägg till istället för att ta bort

Ett annat härligt sätt att börja dagen och veckan på är ju något som jag har tagit upp så många gånger tidigare – en god och näringsrik frukost. Tycker du inte att du får i dig tillräckligt med nyttigheter till frukost så är ett tips att använda fantasin och blanda ner även färska grönsaker i din smoothie bowl eller gröt. I en smoothie bowl så är det perfekt att ha i spenat eller rödbetor att mixa ner. I gröten så kan du alltid riva ner morötter, röd/gul eller polkabetor eller andra goda rotfrukter. Jag tycker att det ger både en god smak + Att det ger extra näring.

Nu minns jag inte vart det var jag hörde detta. Men det är några om driver en sajt och arbetar med hälsokost. Till skillnad från dieter där du ska reducera ditt matintag och ta bort innehåll å fokuserar de på hur din mat kan bli nyttigare genom att lägga till. Lite roligare tycker jag! Ett bra tips som de gav är att man ska lägga till saker som saknar innehållsförteckning. Alltså ren basic mat. Exempelvis ett äpple har ju ingen innehållsförteckning. Det går alltså ut på att göra varje måltid lite nyttigare genom att boosta maten med extra nyttigheter.

Podcast Tips – Monday Mantra

Jag brukar lyssna på poden “Monday Mantra” av Josefin Dahlberg. Det senaste avsnitten handlade om varför vi måste sluta med “people pleasa“. Jag tycker att detta avsnitt var väldigt inspirerande och tänkvärt. Det handlar om att vi ska sluta bry oss om vad andra tycker eller uppfattar oss i olika situationer, Så länge du själv vet att det du säger och gör inte är till för att såra någon eller vara elak. Avsnittet tog upp just att våga stå ut ur mängden. Våga leva ut sina drömmar och våga tycka och vara annorlunda. Hon tog även upp att de som oftast har åsikter om hur andra lever sitt liv är de som själva sitter hemma på soffan i sin bekvämlighet och aldrig vågat ta för sig eller levt livet “utanför boxen”.

Hon pratar även om att man oftast tänker efter för mycket om hur andra ska uppfatta än. Att man oftast följer med strömmen och ska tycka och tänka likadant istället för att säga vad man själv verkligen tycker eller vill. Lyssna själva och se vad ni tycker 🙂

monday mantra


I övrigt så är jag rätt trött idag. Men har ändå lyckats köra ett yoga pass, ett styrkepass, jobbat, städat, rensat och lagat mat. Jag har även kommit ut på en liten promenad med Zoe utan barnvagnen. Hon är så gullig när hon går runt helt själv och får bestämma vart vi ska gå. Hon hittade även en jättespännande fontän på någons tomt som hon började kasta i stenar i. Då fick jag plocka upp henne och bära bort henne en bit.

7 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *