Everyday life

Weekly Feel Good #6

Update – Ännu en gång så kom vardagen emellan och jag hann inte posta mitt inlägg som jag påbörjade i Måndags. Jag döper nu om dessa till Weekly Feel Good 🙂

Vilken underbar Måndag att vakna upp till. Solen skiner och vädret är verkligen härligt trots kalla grader. Idag fick jag lite sovmorgon faktiskt. Damen som har vaknat mellan 04.20 – 05.00 bestämde sig för att vakna 06.20 idag. Det trodde jag nog aldrig att jag skulle säga, men gud vad skönt att få sova till 06.20!

Dagen startade jag med lite lek och bus följt av ett yogapass. Zoe har blivit riktigt duktig på att bygga med sitt lego och älskar att bygga upp höga torn. Sätter jag dit en bit så tar hon oftast bort den och placerar på en annan plats. Det är ju hon som bestämmer vart de ska vara!

Helgen spenderades både hemma och ute på stan. Under Fredagen så satt jag hemma och mös med middag i min ensamhet, en god öl och serier. Jag började titta på serien Emily in Paris och insåg i Söndags morse när jag ville titta vidare att jag redan hade sett klart säsong 1. Så mycket fastnade jag för den alltså. En riktig tjejserie!

På Lördagen blev det att äta ute igen. Denna gång på Yuc med två av min bästa vänner. Det är verkligen mysigt att gå ut och umgås med vänner som man känt sedan man var liten. Maten var dessutom god och de hade även en av mina favoritdrycker på restaurangen – Micheladas.

Mysig badstund, själv eller tillsammans med ditt barn

Jag älskar att bada. Skulle det inte vara för att det torkar ut huden så hade jag säkert badat flera gånger om dagen. Ibland är det skönt att få slappna av och njuta av ett varmt bad ensam, men ibland är det riktigt mysigt att ta ett bad tillsammans med Zoe. Hon älskar att plaska runt i vattnet och jag har dessutom handlat både badleksaker och badskum för barn. Hon tyckte att löddret var riktigt spännande första gången hon fick testa att bada med skum.

Lyssna på dig själv och din kropp

Det kanske låter så självklart när man säger det. Men det är många som inte alltid lyssnar på sig själva och gör det dem faktiskt vill. Om man känner sig trött och seg någon dag så är det ok att avboka sina planer och bara vara hemma och inte göra något alls. Eller om du vet med dig att du faktiskt brukar röra på dig regelbundet men inte orkar gå på det inbokade träningspasset då du känner dig extra trött just idag. Lyssna på din kropp och vila då istället. Att känna att man behöver göra en massa saker när men egentligen verkligen inte vill kan skapa onödig inre stress. Därför är det viktigt att kunna lyssna på sig själv och välja att inte göra saker när man inte känner för det. Du förtjänar att vila och ta hand om dig själv om det är det du behöver just nu.

Veckans fyndtips

6 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *