Feel Good Monday,  Inlägget innehåller affiliatelänkar

Feel Good #7

Vi är nu inne i sista veckan av Oktober och närmar oss min favorithögtid, nämligen Halloween! Ända sedan jag var liten så har jag älskat att klä ut mig. Förra året blev det dock ingen Halloween fest då jag hade ett litet spädbarn, och tyvärr inte detta år heller. Inte i Oktober i alla fall. Det blir däremot en maskeradfest i November som jag ser SÅ otroligt mycket fram emot. Det blir även första kvällen som jag och Luis kommer att hitta på något tillsammans utan Zoe. Hon ska få spendera kvällen tillsammans med sin mormor och morfar 🙂

Emily in Paris

Gillar du riktigt tjejiga serier så kommer du att älska denna! Jag slog bara på den då jag låg ensam i soffan en kväll och såg att den låg på topplistan i Sverige över mest tittade serier på Netflix. Jag började kolla under Fredagen. Fortsatta under Lördag kvällen och insåg Söndag morgon att jag hade kollat klart på alla avsnitt. Så nu hoppas jag att det inte ska dröja allt för länge innan det kommer en säsong 2 så jag kan spendera ytterligare en helg med att sträckkolla Emily in Paris.

Pimpa ditt te eller kaffe

Jag älskar att mysa ner mig i soffan med en god varm dryck i höstmörkret. Men det finns så mycket mer att göra än att bara hälla upp en kopp te eller kaffe. Gör en latte på riktig latte mjölk och toppa den med kryddor (ex kanel, kardemumma och gurkmeja) och smaker. Eller värm upp en kopp gyllene mjölk att njuta av samtidigt som du förebygger förkylningar. Det finns så mycket att göra med de varma dryckerna. Härom dagen gjorde jag exempelvis en rödbetslatte. Eller varför inte göra en varm kaffedrink att ha till efterrätt efter en god middag?

Lek följa John med ditt barn

Det händer att jag tar med Zoe ut, Sätter ner henne på marken och så följer jag bara efter henne. Hon bestämmer alltså vart vi ska ta vägen och vart vi hamnar under vår lilla promenad. Det brukar ju inte bli några jättelånga sträckor men det är kul att låta henne bestämma vägen. Börjar promenaden däremot att leda in på någon annans tomt så får jag hjälpa till att styra den åt något annat håll.

Skansen – Eller annan mysig plats

Jag var på Skansen förra helgen med mina kusiner och deras barn. Det var så himla mysigt att vandra runt bland djuren, grilla korv och låta barnen leka. Zoe var så himla glad av att se alla djuren. Hennes favoriter var nog björnarna och järven. Där ville hos titta hur länge som helst. Hon försökte till och med slita sig från Luis och kasta sig ner i järvens inhägnad. Som tur är så lyckades hon inte en halvt med den planen.

Zoe är fortfarande för liten för karuseller, men bilbanan var riktigt rolig tyckte hon. Jag har märkt mer och mer att bilar och fordon är något hon finner väldigt spännande. Och djur. Så Skansen var ju ett perfekt utflyktsmål, och fler kommer det att bli. Vi valde att skaffa deras årskort så att vi kan åka dit när som helst.

Veckan Shopping

Jag försöker att hela tiden välja mer miljövänliga och giftfria produkter när jag shoppar. Tyvärr är det inte alltså så lätt som man tror då jag vid flera tillfällen har hittat produkter som ska vara både organic, veganska, icke djurtestade osv, men när jag kollar innehållsförteckningen så är det lik förbannad något innehåll som är dåligt för miljön. Nu när jag skulle köpa schampo och balsam så höll jag på att bli tokig av att kika runt bland innehåll osv. Jag hittade en produkt som jag tyckte såg bra ut tills jag såg att de testar sina produkter på djur. Det förstör ju lite meningen med att produkten ska vara vegansk kan jag tycka. Djurtester är något jag absolut inte stödjer och undviker alltid att köpa sådant som jag vet är djurtestat. Det är bland annars därför jag aldrig längre köper produkter från exempelvis MAC och Victoria Secret.

Ett tips om du vill veta om ett företag testar sina produkter på djur är att se om de säljs i Kina. Där är det lag på att produkter som sälj ska vara djurtestade. Säljs de där så testas de alltså på djur.

Jag gav i alla fall upp till slut och köpte något organiskt naturligt schampo tills vidare. Om det är något innehåll eller annat med det så får jag byta ut det senare. Jag tänker att det i alla fall måste vara lite bättre än “vanligt” schampo när 99% av ingredienserna är naturliga. När jag köper sådant så tänker jag inte bara på miljön heller. Jag tänker på alla kemikalier som man själv smetar på sig och som kan vara cancerframkallande. Men jag kommer att gå in på det mer senare i ett inlägg som jag har börjar planera lite smått.

Du hittar alla produkter nedan hos Jordklok.se

5 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *