alkoholfria vin på systembolaget för gravida
Min Graviditet

Alkoholfria alternativ för gravida

Att sitta och njuta av ett glas bubbel i solen hör ju sommaren till. Men är man gravid eller av annan anledning inte dricker alkohol så finns det som tur är flera goda alternativ. Jag tycker att vi i Sverige har ett väldigt bra sortiment när det kommer till alkoholfritt. I Spanien så har det blivit någon alkoholfri öl lite då och då men that’s it. Utbudet av öl är rätt trist och alkoholfritt vin har jag inte hittat alls. Vilket är lite märkligt då flera alternativ här i Sverige är spanska viner.

Som tur är så spenderar jag större delen av sommaren här i Sverige och här finns det massor av gott att välja mellan. När det kommer till öl så älskar jag IPA. Det finner du som alkoholfritt på systembolaget.

Men det är ju just det där vinet som jag har saknat. De sorter som du ser i bilden ovan är alla alkoholfria alternativ och är riktigt goda. Smakar precis som “vanligt” vin och är inte för söta. Är det något jag inte tål så är det söta blaskiga viner.

Alkoholfria Favoriter – Bubbel

 • Arc-En-Ciel. En personlig favorit från Frankrike. Det har blivit många av dessa flaskor. Vinet är både riktigt gott har riktigt bra pris. Passar perfekt att bara ta som ett glas i solen eller till lite fräsch och somrig plockmat. För den som bryr sig om sockerinnehållet så har denna 31 g/l.
  Pris på systembolaget: 59 kronor
 • Richard Juhlin. Ett vin som min vän presenterade för mig och sedan dess har det blivit en hel del glas av detta Franska bubbel. Riktigt gott och passar till det mesta. När det kommer till sockerinnehåll så har denna 53 g/l.
  Pris på systembolaget: 94 kronor
 • God Dryck No 1. Detta var det första alkoholfria bubblet som jag drack under mitt Sverigebesök i början av graviditeten. Riktigt gott och fräscht med mycket lite sötma precis som första flaskan. Sockerhalten i denna goding ligger på 30 g/l.
  Pris på systembolaget: 89 kronor

Alkoholfri öl

Det är inte bara riktigt bra alkoholfritt mousserande vin som finns att köpa på systembolaget. Även goda alkoholfria varianter av öl finns det gott om. Jag själv är ett stort fan av IPA och måste säga att de flesta sorter som jag testade inom denna kategori var riktigt goda. Till och med så goda att jag fortsatt köpa dessa om jag bara är sugen på en god öl mitt i veckan men kan skippa alkoholen i den.

Men det är inte bara systembolaget som har goda alkoholfria alternativ. Är du gravid och inte känner för att ta dig så långt så finns det flera goda drycker i matbutiker också. Exempelvis den alkoholfria varianten av A ship full of IPA från Brutal Brewing. Den finns att köpa i de flesta stora matbutiker så som Coop och ICA och är en stor favorit hos mig.

goda alkoholfria öl
 • Easy Rider Bulldog 15.90 kronor på Systembolaget
 • Ship full of IPA11.95 kronor i Matbutik
 • Brooklyn Special Effects15.90 kronor på Systembolaget

10 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *