Everyday life

Nya tänder & Corona Virus

Det har varit en mycket händelserik vecka här hos oss. På senaste tiden har vi märkt att Zoe sovit lite sämre och gnällt när hon ätit. När vi kikade i munnen lite snabbt så såg vi att en tand håller på att ploppa upp i underkäken. Självklart känns det lite obehagligt för henne vilket har gjort att hon gnällt mer än vanligt. Men nu när vi vet att det är tänder på G så kan vi hjälpa henne med detta så gott vi kan. Hon har även de senaste dagarna inte varit lika förtjust i nya människor som hon alltid varit annars. Hon har mest bara velat vara med mamma och pappa.

Förutom det så sitter vi även i karantän just nu. Under 15 dagar får man inte vistas ute alls om man inte är på väg till jobb eller för att handla mat. Allt är stängt. Skolor, restauranger, barer, cafen och liknande. Och jag som hade planerat att röra mig mot Sverige väldigt snart. Får se hur det ser ut efter de kommande två veckorna.

Är det lika rensat i matbutikerna hos er btw som det är här hos mig? Folk är helt galna är. Ser människor i kön till kassan ha produkter som skulle räcka i månader framåt. Det som verkar mest populärt är:

 • toalettpapper (verkar va världen över och jag förstår inte varför? Hur hjälper toapapper mot Corona viruset?)
 • Handsprit
 • Vatten
 • Färskt kött och kyckling
 • Risa och pasta
 • Havregryn

Däremot finns tvål och rengöringsprodukter kvar.

Jag vet inte hur det är i Sverige. Men jag har sett att i både Malta och USA så har folk köpt på sig hela butikers lager av handsprit och toalettpapper för att sedan sälja svindyrt till folk som behöver. Det finns alltså personer som försöker tjäna pengar på detta. Tänk på de som ligger i riskzonen och inte hann handla för att någon girig jäkel ska roffa åt sig allt? Och några av priserna som jag har sett att folk säljer detta för är helt otroligt. Skäms!

Önskar man hade vetat detta innan. Då hade jag köpt upp ett lager jag med och sedan delat ut produkterna gratis till de stackare som inte hann handla.

Olika strategier mot Corona

Sen är jag väldigt nyfiken på att se vad ni tycker om de olika strategier som verkar råda just nu mot viruset? De flesta länder har valt att stänga ner helt och folk får hålla sig inne. Sverige verkar dock gå på en annan strategi. Vad jag har förstått så vill de sakta ner smittspridningen, men inte stänga ner den helt. De vill helt enkelt att folk ska få Corona men i ett mindre antal åt gången så att vården kan hantera alla som behöver specialvård. Detta ska resultera i att fler blir immuna snabbare.

Sen beror valet av åtgärd också på hur illa läget redan är i landet. Men bara på rak arm såhär, vad tycker och tänker ni om dessa strategier och i allmänhet?

Sen hoppas jag på lite andra nyheter snart. Börjar bli rätt trött på att läsa om Corona… Säger jag som precis skrev ett helt inlägg om det :p

5 Comments

 • Carro

  Stor tjej som börjar få tänder! Och ja sjukt med detta hamstrande, nu börjar jag också bli trött på allt som rör Corona men vi har bestämt oss för att vara hemma denna vecka med iaf. Sen vill vi börja leva igen ?

 • Alice

  Jag är verkligen så kluven i vad jag tycker om olika länders åtgärder, men tydligt är ju att alla i alla fall verkar ta det på allvar vilket är bra! Förstår inte riktigt heller hela hamstrings-grejen, och börjar också bli ganska trött om att läsa och höra om det överallt, haha!

 • Emelie Andersson

  Det är likadant här. Helt tomt på vissa hyllor, synd att det inte räcker till dem som verkligen behöver det för att folk hamstrar. Självklart ska man ta det på allvar men jag kommer fortfarande åka och handla och vara utomhus så länge jag är försiktig och är noga med att tvätta händer osv. De säger ju att man kommer ganska långt med tvål och vatten, så hoppas på det 🙂

 • Emma Engström

  Än är det inte helrensat i butikerna här, men man ska inte säga för mycket :’D På ett sätt är det ju bra att så mycket som möjligt stängs ner för att minska spridningen, men ändå hemskt liksom! Hoppas det blir bättre snart <3

 • Linnéa

  Uh, det här coronakaoset tar snart kål på mig – vågar man ens gå till jobbet framöver ?.

  Ja men verkligen, PH är inget utan Adam… har nån ”läskig” känsla över att Lisa kommer in igen – får invänta kvällens avsnitt ??

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *