upplevelsemuseet
blogg,  Livet som mamma,  Stockholm

Upplevelsemuseet

Ett lite annorlunda museum som handlar just om att uppleva nya saker. Vi har just nu besök från Costa Rica här hemma. Närmare bestämt av min svärmor och barnens farmor. Så när det inte är minus 1000 grader utomhus så vill vi självklart komma iväg och hitta på lite skoj. Så förra veckan bestämde vi oss för att besöka Upplevelsemuseet vid Globen.

Jag lyckades springa förbi det museet när jag var på Disney on Ice med Zoe och blev nyfiken på vad det kunde vara. När jag läst på lite om det så kändes det helt klart som ett ställe för både barn och vuxna. Det står på hemsidan att barn under 6 år kan ha svårt att uppskatta museet. Det beror nog lite från barn till barn, Zoe som är 4 år tyckte att det fanns massor med spännande saker att upptäcka.

Det är ett mindre museum men som man lätt kan spendera 1,5 timma i.

Vad gör man på upplevelsemuseet?

Kanske inte helt överraskande på upptäcker man saker. Man kan både få känna, smaka, lukta och se saker. Och det är en mix av både goda och mindre goda saker.

Det finns en hel del saker man får smaka på när jag är på plats. Några av de saker jag minns är torkad durian, något asiatiskt godis, mullbär (vilket jag alltid har hemma typ :p), mjölmaskar och syrsor. Jag skippade maskarna men en liten syrsa slank ner. Och det var inte alls så farligt som jag hade föreställt mig.

På plats kan man även lukta i burkar för att känna doften av bland annat: månen, rymden, skunk, valspya och bäverstjärt. De två sistnämnda tillhör kategorin “världens dyraste dofter” och används till bland annat parfym.

Utöver det så finns det mycket att se och känna på, prova att bära och annat skoj. Om man vill får man hålla i en Afrikansk jättesnigel och testa gå på planka 200 meter upp i luften med hjälp av VR. Sjukt läskigt om man är lite höjdrädd, men jag klarade det!

Bra att veta

  • När man bokar biljett så väljer man en tidsslott. Det släpps in max 8 personer var 10e minut. Vi såg dock inga andra förutom en annan mamma med sina två barn.
  • Man får hänga av sig kläder och väskor (om man vill) i ett skåp med lås innan man går in. Det kostar inget extra.
  • Små barn som endast sitter i sin barnvagn under besöket kommer in gratis. Barnvagnen får man självklart ta med in i museet då också.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *