blogg

Heldagar med min 3 åring

Det är inte alltid lätt att komma på saker att göra med en treåring då de flesta är mitt inne i en trotsig period, men vilka härliga dagar vi har nu innan det var dags att återvända till förskolan efter sommarledighet.

Zoe är en väldigt social liten tjej och vill gärna ha någon/några att leka med. Sen om det är mormor & morfar, mamma, pappa eller kompisar spelar mindre roll. Hon gillar dessutom att dra iväg på äventyr och få testa på nya spännande saker. Hon brås nog lite på sin mamma (mig) också då jag gillar att ha variation i vardagen och livet. Och variation på saker att göra har vi verkligen haft de senaste dagarna:

Kört mormors båt

Det var en mycket stolt tjej som gick runt och berättade efter vår senaste båttur att hon hade fått köra mormors båt. Hon tyckte det var superspännande att få ta över ratten och styra båten medans vi åkte på sjön. Självklart var det inga andra båtar i närheten och morfar stod bredvid hela tiden för att hålla koll 🙂

Åkt sightseeing tåg på Hjo

Även här fick morfar ställa upp och vara tågkompis. Zoe fick syn på detta tåg direkt när vi kommit i land på Hjo och ville självklart åka med. Det tar en på en liten tur genom staden och berättar om Hjos platser och historia. Hur mycket hon lyssnade eller lärde sig på denna allmänbildande resa vet jag inte, men hon tyckte att det var jättekul att åka tåg!

Förmiddag på stranden och eftermiddag i Hjo

Att hitta mysiga nästan folktomma stränder är bland det bästa som finns. I närheten av vårt sommarställe så har vi en strand som vi åkt till sedan jag och mina systrar var små. Nu i sommar har jag tagit med Zoe dit ett par gånger och hon tycker att det är super där! Vattnet är både glasklart och det är långgrunt.

Efter det tog vi båten över till Hjo där det blev både pizza och glass. Zoe fick ögon för han som jobbade i baren och ville gärna hänga med honom innanför bardisken istället för med oss.

Strandhäng & festival med bästis

Efter att vi kommit tillbaka till Stockholm så blev det ytterligare ett besök på stranden, en något fullare strand dock. Där blev det lek och bus tillsammans med bästisen innan vi drog in till stan för att besöka Nytorgsfesten.

Där fanns det massor med roliga lekparker, food trucks, marknader och tivoli. Det sistnämnda var det som var mest populärt och vi avslutade kvällen med att låta barnen åka kaffekopparna.

Picknick, bad & djur

Sista dagen blev det lek med kusinerna. Vi gjorde iordning en stor picknick och tog sedan en promenad till ett ställe i närheten som ligger lite avskiljt i naturen och där man kan bada.

På vägen stannade vi vid en 4h gård där ungarna fick titta på kaniner, grisar, hästar och får. Men det som var allra roligast var ju helt klart att gissa vilket bajs som tillhör vilket djur.

Zoe som älskar att bada hann knappt äta klart sin picknick innan hon ville hoppa i vattnet. Och där var hon sedan större delen av tiden som vi spenderade där. Förutom när det var dags för bullar. Dock blev det ett jäkla liv när en av änderna som gled runt i närheten tog chansen och snodde hennes bulle när hon tappade den på marken. XD!… Som tur var hade vi fler.


Zoe har hur som helst haft det toppen dessa dagar och det har varit massor med bus och skratt. Hon har även haft flera kompisar över här hemma och det har röjts rejält! Så nu finns det att sysselsätta sig med städning så att det räcker hela veckan!

6 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *