flytande matmarknad Vietnam
Mat,  Stockholm

Vietnamesiska restauranger i Stockholm

Jag har alltid älskat att äta ute på restaurang. Oavsett om det är ett finare ställe eller street food. Så länge det är något nytt och spännande så är jag nöjd.

Jag älskar nämligen att testa på nya smaker och älskar allt ifrån Franska små delikatesser till Mexikanska tacos. Sen älskar jag självklart Asiatiska smaker, men det finns väldigt mycket att välja på om man ska räkna med hela Asien.

Måste jag välja en favorit så blir det nog det Vietnamesiska köket. Jag fullkomligt älskade maten när vi resta runt i Vietnam och jag kunde inte få nog av att vandra runt på matmarknader och bara testa på en massa goda smaker.

Första gången jag var i Vietnam var däremot rätt många år sedan nu. Däremot så minns jag hur jag blev förälskad i deras mat redan då. Däremot så blev det inte mycket Vietnamesiskt på tallriken när vi väl var hemma i Sverige igen. Jag vet inte om det bara var dåligt marknadsfört, eller om det helt enkelt inte existerade så många Vietnamesiska restauranger i Stockholm då.

Till min förtjusning så finns det en hel del att välja mellan idag. Än så länge har jag bara testat på två av dessa, men jag har bara börjat. Värt att dela med sig av är att det dessutom alltid finns många alternativ för den som är vegeterian i det Vietnamesiska köket.

Nem Nem Quan Södermalm

Nem Nem Quan åt jag middag tillsammans med min syster. De har en stor meny med mycket att välja mellan. Till min förtjusning så såg jag att de hade Bánh xèo vilket var en stor favorit när jag besökte Da Nang.

Med tanke på att jag inte var super duper hungrig så valde jag en sådan som förrätt och ytterligare en förrätt som bestod av en soppa med räkor. Båda rätterna var supergoda.

Min syster beställde in en av deras nudelsallader med biff. Hon berättade att köttet var riktigt mört och att smakerna var väldigt goda.

Under vårt besök så satt vi på deras uteservering. Den är inte stor, utan består av några bord och stolar som är utställda längs restaurangens vägg med anslutning till trottoaren. Men med gott sällskap mixat med deras goda mat så är det minst lika trevligt som om det hade varit en större uteplats.
Inne i restaurangen finns det däremot fler sittplatser om man föredrar större utrymme och fler platser.

Vi-Na Fresh Drottninggatan

Vi-Na Fresh upptäckte vi när jag och Luis skulle käka middag inne i stan. Vi ville hålla oss hyfsat nära central stationen då vi snart skulle hoppa på ett tåg mot Norrköping. Och tur var väl det då det gav oss möjligheten att upptäcka denna restaurang.

Vi delade på färska vietnamesiska vårrullar till förrätt. Sedan tog jag in en nudelsallad med tofu och Luis en av deras soppor med biff.

Även här var allt riktigt gott. Vietnamesisk mat innehåller så många fräscha smaker och jag älskar all färsk krydda som de använder sig av i sin matlagning.

När man först kommer in på Vi-Na Fresh så kan man tro att restaurangen är väldigt liten. Det är däremot inte fallet då det finns en större del med en massa bord en trappa ner. Så om du är nyfiken på restaurangen men tycker att det ser fullt ut så gå in ändå och kika en trappa ner 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *