djurgården
blogg

Chai latte på Cafe Skroten

Januari är inte ens slut och jag har redan hunnit känns mig hängig två gånger. Första gången var det vanlig förkylning och andra gången vinterkräk. Jag fick tack och lov en mild variant av det senare och var endast uppe en natt med illamående. Dagen efter kände jag mig helt uttorkad och hade migränliknande huvudvärk hela dagen. Men dagen efter det så mådde jag toppen igen. Höll mig dock hemma då jag inte vill smitta någon.

Jag vet inte vad det är, men förr var jag typ aldrig sjuk. Tror Luis har sett mig däckad i feber en gång under alla våra år tillsammans, tills för cirka 1,5 år sedan.

Jag är inte på något sätt emot vaccinering, men kan vara skeptisk till det som är helt nytt. Och jag vet inte om det bara är en slump, men jag har varit sjuk otroligt ofta efter att jag vaccinerade mig mot covid. De första 6 månaderna låg jag däckad i hög feber under flera dagar vid tre tillfällen. Någon annan som känner igen sig?

Eller så är det bara så att man har hållit sig undan andra så mycket under en längre period sedan pandemins början (jag bodde i Spanien med full lock down då det startade) och därmed inte byggt upp ett lika starkt försvar som tidigare år.


Förutom det så har Januari varit väldigt mysig. I mitt huvud är det redan vår och jag njuter SÅ mycket av att dagarna blir ljusare. Och lika road som jag var av att pynta inför jul så har det känts riktigt skönt att plocka bort pyntet och ljusa upp här hemma igen.

Så fort solen kikar fram så känns det nästan obligatoriskt att gå ut. De dagar som Luis mamma hälsade på så kom vi ut på flera mysiga promenader. I Söndags kom jag även ut på en riktigt härlig promenad vid Djurgården tillsammans med två vänner. Vi stannade även vid ett fik där vi beställde in otroligt goda Chai lattes (och jag tog en blåbärspaj också).

Jag vet inte hur många gånger jag har blivit lite smått besviken när jag beställt in chai latte, men nu vet jag (och ni andra) att om ni är ute efter en riktigt bra chai latte så ska ni besöka Cafe Skroten på Djurgården.

One Comment

  • Jossu

    Jag har också tänkt på det. Innan jag vaccinerade mig hade jag varit helt frisk i 3 år, vilket är ungefär den tiden jag har varit noggrann med att äta vitaminrik kost.
    Men några månader efter andra dosen-covid, vilket var i början av förra året. Sedan en förkylning i höstas.
    Jag är ju fortfarande inte sjuk särskilt ofta, och får rätt milda symptom, men det verkar ju ha försämrats sen vaccinet.
    Och då har jag levt i princip som vanligt under coronan.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *