stockholm vinter juldekoration
blogg

2023s första inlägg

Det är redan den 11e Januari och jag har inte skrivit ett endaste inlägg ännu. Jag skyller på att om det inte har varit sjukstuga här hemma så har det varit fullt upp.

Det nya året firades in ute på Ekerö hos min syster och hennes fästman. Vi var tre par + två barn som åt god mat, umgicks och hade det trevligt.

I år körde vi på en klassisk nyårsmiddag med toast skagen, hummer, oxfilé (fisk för mig) och en enkel efterrätt beståendes av färdigköpt chokladfondant. Innan middagen gjorde även min vän Jenny egna chili cheese som var jättegoda.

Däremot så sa vi att vi kör hela dagen nästa gång och sprider ut måltiden lite mer. Det är ju hur mycket mat som helst och man är ju proppmätt typ redan efter förrätten :p

De första dagarna på nya året

Efter det så har det varit lite sjukstuga här hemma och dagarna har varit väldigt lugna fram till och med i Torsdags då vi fick finbesök av Luis mamma. Hon har aldrig besökt Sverige förut och heller inte träffat min familj irl. Så det har varit riktigt roligt att ha henne på besök och fått visa runt lite av Stockholm tillsammans med min familj (även om val av årstid kan diskuteras).

Första kvällen som vi gick ut och åt så ville vi ta med henne till något svenskt ställe. Vi ville att de skulle servera något som med största sannolikhet inte serveras i Costa Rica eller Mexiko. Valet landade på Knut som jag hört mycket bra om från familj och vänner. Jag har själv inte ätit där tidigare då jag gillar lite mer kryddstarka smaker, men jag måste erkänna att maten var toppen! Efter att de informerat om att menyn ändras efter säsong så planerar jag redan att besöka Knut igen under våren.

Innan maten så serveras det bröd och tunnbröd tillsammans med något eget vispat smaksatt smör och messmör. Det sistnämnda är inget jag hade i tankarna alls att Luis mamma skulle få testa på. Men nu fick hon det och det var något hon verkligen gillade! Så nu blir det messmörsjakt i matbutikerna innan hon tar sitt pick och pack och rör sig tillbaka mot varmare breddgrader.

Till förrätt så delade vi på en tunnbröds-pizza som man kunde toppa med kantarell-majonäs och lingon-chutney. MUMMA!

Till huvudrätt så beställde Luis och hans mamma älgwallenbergare och jag Kams med Karl Johan svamp och citrontimjan, rostad brysselkål, svampbuljong & lingonkräm.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *