blogg

3 års kalas med baby shark tema

Inför Zoes treårsdag så hade hon önskat sig att få ha ett Hajkalas. Vad detta innebär är ett födelsedagskalas i Babyshark tema. Jag vet inte hur länge denna besatthet har pågått nu, men jag hör nog den sången minst 58 gånger om dagen.

Sagt och gjort så beställde jag hem ett kalas-kit i babyshark tema online. Det kittet jag beställde hem verkar vara slut för tillfället, men baby shark kalas produkter finns det gott om på andra ställen också.

Tårtor och tillbehör

Utöver det så köpte jag massor med färgglada ballonger och diverse godsaker till kalaset. Jag gav mig även på att baka två tårtor som blev bättre än förväntat – En choklad tårta med cremecheese chokladfrosting och en hallon och vit choklad tårta.

Annat snacks som jag hade till kalaset (lyckas alltid köpa för mycket) var: 2 olika sorters bullar, 4 olika sorters kakor, blandade frukter, popcorn, chips, saft och sedan godis till fiskdammen.

Btw, jag fick tips om Brunneby saft som inte innehåller konserveringsmedel. De kallpressar mogna frukter och bär som sedan blandas med socker precis som när man kokar saft hemma. Sedan hälls de i flaskor utan att de tillsätter något konserveringsmedel. Hållbarheten är självklart mycket kortare, men det är det värt.

Jag kom även på den geniala iden att frysa in saften i iskuber om man vill att den ska hålla lite längre. Man kan måtta upp dem i portionsstorlekar och lägga i ett glas med vatten att smält i direkt från frysen.

Totalt så var det 11 barn + föräldrar på kalaset. Jag gjorde misstaget att köpa hem en massa kalastutor så de första timmarna här hemma lät det som att man befann sig mitt i ett derby. Men som med det mesta så tröttnade barnen på dessa tutor efter ett tag.

Hajkalaset som började vid 13.00 fortsatte även in på kvällen och pågick i totalt 10 timmar. Jag hade redan planerat för att en del kanske skulle vilja stanna kvar och hänga och hade därför förberett med extra snacks och grillkorv inför kvällen. Zoe hade iallafall the time of her life och fick leka oavbrutet med några av sina närmsta i 10 timmars tid.


Ett riktigt barnkalas

Det här var Zoes första riktiga barnkalas. När hon fyllde 1 och 2 var det mer trevlig fika eller brunch som vi hade tillsammans med några av hennes kompisar + föräldrar. Men det känns som att när barnen fyller 3 år så har de verkligen hunnit snappa upp konceptet med att fylla år och ha kalas. Vi märkte det på andra barn som fyllde tre år året innan Zoe som vi var på kalas hos.

Och visst var det skillnad från tidigare år. Denna gång har Zoe gått i månader och tjatat om att hon fyller 3 år och ska ha hajkalas. Dagen som kalaset skulle gå av stapeln var hon helt galet uppe i varv och bara sprang runt och tjöt av skratt när hon såg all dekoration börja komma upp. Så värt de!

/inlägget innehåller affiliatelänkar

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *