efterrätt
Everyday life,  Mat

Betygsätta restauranger

 

red dress

Igår hade jag en sån där extremt trött dag där jag bara stannade hemma, jobbade, chillade i sängen och sedan tittade på serier tills dess att jag somnade.

Dagen innan så var jag i stan för lite shopping och middag. Den restaurang vi ville besöka var helt fullbokad. Såg ut som grupper av Italienare som hade tagit över restaurangen. Så vi bokade bord tills ikväll istället och gick vidare mot ett annat ställe som vi läste hade bra betyg. Där fick vi en riktigt lugn och trevlig tre-trerättersmiddag.

Jag har tänkt på det, hur beroende många restauranger är av de betyg som de får på TripAdvisor, och framför allt Google idag. Jag kollar alltid vad kunder har skrivit om stället innan jag bestämmer mig för att gå in, och jag går väldigt sällan till ställen som har mindre än 4.0 i betyg.

På ett sätt är det bra, då folk kan dela med sig av sina bra och dåliga upplevelser. Men man får heller inte glömma bort att alla betyg sällan är från äkta kunder. Det finns de ställen som betalar folk för att ge dem bra betyg, och det finns även de ställen som försöker sabotera för andra restauranger genom dåliga betyg.

Men har ett ställe redan tillräckligt mycket personer som betygsatt dem så kan det vara svårt att ändra på betyget drastiskt. Därför går jag oftast inte bara på betyg, utan också hur många kunder som faktiskt har skrivit om dem också.

Jag brukar ge betyg till restauranger när:

  • Maten/Servicen har varit riktigt bra och jag tycker att de förtjänar ett bra betyg. När jag ger betyg så utgår jag även från vad det är för sorts restaurang jag besöker. Går jag till ett enkelt litet familjeägt ställe kan jag ju inte förvänta mig en michelin middag och betygsätta därefter heller.
  • Om maten/servicen har varit RIKTIGT dålig. Det händer inte ofta, men sist jag gav ett dåligt betyg var för att servicen sög, vi fick helt enkelt ingen. Servitören kom fram efter 20 minuters väntan & då bad vi om menyer (inte ens det hade vi fått). Då mumlade han något och gick därifrån och kom aldrig tillbaka…. ?
    Och tro mig, jag är ALLTID trevlig. Tycker det är så trist med personer som sitter & drygar sig och är otrevliga, speciellt mot personal.Denna restaurang hade jag dock missat att läsa om innan. Men gjorde det senare och majoriteten av kommentarerna handlade faktiskt om hur de inte fick någon service och till slut lämnade stället, precis som vi gjorde.

 

Jag hade inte alls tänkt att skriva ett så långt inlägg om att betygsätta restauranger :p Skulle bara göra en uppdatering snabbt men det slutade med att tankarna flög iväg och jag fick ändra min rubrik.

8 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *