inspiration till barnnamn
Min Graviditet

Svårt att komma på barnnamn?

Det här med barnnamn är ju en djungel. Speciellt nu när jag och min pojkvän kommer ifrån två helt olika delar av världen. Vi måste ha något som fungerar för oss båda. Vi har hittills skrivit listor med namn som vi gillar men har även fått stryka en hel del. De som fått ryka i min lista är framför allt typiska svenska namn som jag tycker är jättefina, men som låter märkligt i hans öron. Exempel på detta är:

 • Wilma
 • Sigrid
 • Arvid
 • Astrid

Jag tycker att dessa namn är jättefina men för honom låter de väldigt konstiga.

kinder, app för babynamn

Inspiration till Babynamn

Det känns som att man under halva livet har hittat massor med namn man vill ha till framtida barn. Men när det väl är dags så står det helt still. Så hur gör man då för att få inspiration till nya namn? Här är hur jag har gått till väga för att fylla på listan med namn:

 • Appen Kinder – Ladda ner appen Kinder och bjud sedan in din partner. Namnet passar appen utmärkt då den i princip fungerar som Tinder, men istället för att matcha med personer så matchar du med namn. Swipa vänster på de namn du inte gillar och höger på de du gillar. Din partner gör samma sak från sin mobil och ni kan sedan se vilka namn ni matchar med. Ni kan även ändra i inställningarna om vi vill ha flicknamn, pojknamn eller både och. Även vilka delar av världen som namnen ska komma ifrån.
 • Pinterest – På Pinterset finns det massor av bilder med listor på namn i olika teman. Exempelvis “mest populära namnen” “ovanliga namn” “klassiska namn” “namn inspirerade av städer” och så vidare. Där kan man sitta och bläddra runt hur länge som helst.
 • Ha alltid en lista redo i mobilen – Då det när som helst kan dyka upp namn du gillar. När du presenterar dig för en ny person, när du kikar på tv-serier, är på bio och så vidare.
 • Bli inspirerad av dina förebilder – Har du några förebilder? Kanske går de under artistnamn och heter något annat på riktigt? Eller har de kanske ett mellannamn som tilltalar dig?

 

Det finns självklart massor av sätt att hitta inspiration och har ni några tips får ni gärna dela med er. Eller har ni några namn som ni tycker är riktigt fina?
Vi har en lista med både pojknamn och flicknamn men har ännu bestämt oss för vilket det blir.

7 Comments

 • Emma Engström

  Åh jag kan tänka mig att det är himla svårt att hitta ett bra namn, det finns ju så otroligt mycket fint! Men det är grymma tips du ger på hur man kan hitta bra namn 😀 Hoppas ni kommer fram till något som passar utmärkt! <3

 • Ullie

  vvar kommer din kille ifrån ? kan man inte ta något namn i från var släkt .? så har vi … tex . EBBA anna ellen .. ebba är bara för vi tyckte va fint anna släktnamn hos mej . eller makens farmor så då får man från båda men ja det är svårt då alla ska gilla namnen båe han o u liksom =)

 • Amanda (Swedish Passport)

  Haha åh, kan tänka mig att det måste vara svårt men den där appen Kinder var ju typ det mest fantastiska jag hört! När jag och min sambo skulle välja namn till vår hund hade jag en lista med typ 40 namn som jag samlat på mig under en längre tid och från den valde han ut typ 4 stycken han kunde tänka sig och så kom vi gemensamt överens om “Stina” 😉

 • Pauline

  ja det kan verkligen vara svårt det där. Vi har haft ett flicknamn ifall Theodor någongång skulle få en syster som vi båda verkligen har gillat men nu har inte bara 1 utan 2 vi känner hunnit före med namnet 🙁

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *