Livet som mamma

Positiva effekter av gravidmassage

När jag var gravid med Zoe så var jag så himla sugen på att boka in en gravidmassage. Framförallt då jag fick problem med ischiasnerven som kom i kläm under en period vilket kändes ganska rejält längst ner i ryggen. Jag minns att jag ibland hade svårt att ta mig upp efter att ha legat på rygg då det smärtade så i ryggen. 

Då jag spenderade det mesta av min graviditet på landet då jag var i Sverige så hade jag tyvärr lite väl långt till närmsta mottagning för gravidmassage. Om det blir en nästa gång så kommer jag däremot helt klart att boka in en sådan. Speciellt nu när jag håller till i Stockholm igen och lättare kan ta mig till mottagningar. 

Även då jag inte är gravid så går jag på massage några gånger om året. Jag älskar verkligen hur det släpper på spänningar och hur avslappnad jag känner mig efteråt. Det gör verkligen gott för både kropp och själ och helt klart något som jag tycker att alla borde ge sig själva någon gång om de har möjlighet. 

Lindra smärta och svullna ben under din graviditet

Det finns flera anledningar till att unna sig en massage när man är gravid. Först och främst så kan man få en hel del spänningar i kroppen under en graviditet, av förklarliga skäl. Det är mycket som händer i kroppen både hormonellt och fysiskt. Inte minst har man helt plötsligt en massa extrakilon och en tung mage som hela tiden växer sig större. Detta resulterar ofta i extra belastning för både rygg, axlar och ben som får jobba lite mer under graviditeten. 

Massagen har även en lindrande effekt på gravid-ischias (vilket jag hade) samt foglossning vilket jag har förstått kan smärta en hel del. Men det kan även lindra andra åkommor som är vanliga när man är gravid såsom svullna ben och fötter. 

Förutom det som nämns ovan så är det alltid bra för både kropp och själ att unna sig en massage lite då och då, gravid eller inte. Massage frigör nämligen endorfiner som hjälper kroppen att slappna av. Något som man framför allt kan behöva som gravid. 

Sthlm physique är en mottagning i Stockholm dit du som gravid kan gå för att unna dig en skön massage. Du väljer själv om du vill ligga på sidan eller ovanpå en gravidkudde. Sedan kommer deras utbildade teraputer att säkert och tryggt utföra massagen så som du önskar. Du kan få massage under hela din graviditet men de rekommenderar en lite mjukare massage innan vecka 12. 


One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *