vilken barnvagn ska man välja
Min Graviditet

Det här med barnvagn

Nu börjar det närma sig och jag har fortfarande inte bestämt vilken barnvagn jag ska ha. När jag har läst och frågat mig runt verkar de mest populära vagnarna komma ifrån Emmaljunga, Bugaboo och Britax. Det är även dessa vagnar som många av de jag känner är mest nöjda med. Efter att ha pratat med både vänner och folk som jobbar med barnvagnar så har jag fått reda på följande:

 • Fokusera inte allt för mycket på liggdelen då den används under så pass kort tid jämfört med sittdelen.
 • Emmaljunga är en av få tillverkare som använder nästan enbart svensktillverkade delar till sina vagnar till skillnad från ex Bugaboo som importerar sina delar från Kina. Emmaljunga är också dyrare i tillverkning men säljs billigare än flera märkesvagnar vilket betyder att du mer eller mindre betalar en massa extra för själva märket på flera vagnar.
 • Bor du inte mitt ute i skogen och kör mycket på stigar och hög snö så behöver du inte fokusera allt för mycket på att ha en terrängtålig vagn.
 • Du kommer aldrig att hitta en perfekt vagn som har ALLT
 • Flera jag känner som har bytt sin Britax till en Emmaljunga eller Bugaboo har ångrat sig då de tycker Britax är lättare att köra.
 • Att köpa en splitterny svindyr barnvagn är lite som att kasta pengar i sjön då du oftast inte får mer vagn för pengarna, det du betalar för är ett populärt märke.
 • Svart är alltid en praktisk färg, dock blir den färgen också mest solblekt vilket kan vara bra att tänka på om man vill sälja vagnen en dag.

 

OBS! Detta är inte mina åsikter, jag kan som sagt inget om vagnar :p Detta är vad jag fått höra av vänner, bekanta och folk som arbetar med barnvagnar. Så kom gärna med egna åsikter och feel free att såga de punkter som står ovan om du inte håller med.


Även om jag har fått denna information så är jag nästan mer vilsen nu än innan :p Just nu lutar det mest mot Britax smile 2, Britax Go next eller en Emmaljunga Super Viking. Men det kan komma att bli något helt annat om en vecka då jag ändrar mig hela tiden.

Har någon av er erfarenhet och tips om barnvagnar?

8 Comments

 • Ullie

  jo men det är ju som du säger liggdelen har de så lite och sittdel mera samtidigt som man iblan känner för nytt o köper en “vanlig” sittvagn så ja det är hur man gillar det .
  De flesa bebisar vill ju börja sitt upp sätt tidigt eller ja typ ett halv år . min son drog sen uppåt i liggvagnen o det va massa snö o så men jodå han skulle sitt o se o va me ha ha så jja du märker ju men ett virrevarr är det 😀

 • Amanda

  Så himla svårt! Kan inte heller nånting om vagnar.. har för mig att min syster hade en Emmaljunga, och jag tror hon var nöjd med den! 🙂 Kram

 • Linnea

  Tyvärr kan jag inte hjälpa dig på den fronten då jag inte heller kan nånting 🙂 vet att några jag känner har Emmaljunga och är nöjda, men det är det enda jag vet 🙂

 • Yasmine

  Mina kompisar har köpt sina vagnar begagnat, det är ju något man kan kolla in! Och om jag skulle ha en vagn i framtiden så skulle den vara grå haha! 😀 Kram och lycka till med valet!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *