Hälsosamma recept,  Mat,  Middag,  Recept Bowls

Torsk bowl med gröna grönsaker

Idag var jag verkligen sugen på kokt torsk. Jag kände att jag behövde något som både är gott och känns bra i magen. Samtidigt ville jag få i mig massor med gröna grönsaker för att kompensera för alla onyttigheter under jul och nyår.

Jag ville även laga något som vi kunde äta tillsammans med Zoe. Så även hon fick en liten bowl med torsk, ris och pyttesmått hackade grönsaker + några av sina favoritgrönsaker som är gurka och tomat.

Istället för soja och inlagd ingefära så la jag på en klick smör över Zoe’s portion.


Jag är även glad över att jag lyckades få i Zoe en hel del grönsaker. I denna rätt så lyckades jag nämligen ha med topp tre av de nyttigaste grönsakerna om man ska tro på denna artikel.

Haricot verts innehåller mycket kostfiber, vitamin B, vitamin E, selen, järn, kalium och kalk. Men också folat som är väldigt bra att få i sig under sin graviditet.

Spenat innehåller också folat men även vitamin A, E, C & K tillsammans med kalium.

Broccoli har en hög halt av vitamin C, kalcium och massor av antioxidanter och mineraler.

Dessa grönsaker är dessutom perfekta att ha hemma i frysen!


Detta recept är alltså perfekt för både barn och vuxna. Jag har inte haft med mått i detta recept då du måttar riset själv beroende på hur många som ska äta. Det är dessutom en torskfilé per person. När det kommer till soja, salt och risvinäger så är det bara att skvätta i lite och smaka av. Jag ville få lite av den där sushi touchen, men en försvenskad sådan när jag skapade denna bowl.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *