färsk lax med citron
Mat,  Recept - Tillbehör

Potatisknyten – Perfekta för både grillen & ugnen

Ni vet nog vid det här laget att jag älskar att äta ute, men visste ni att jag även älskar att laga mat och komma på egna recept? Jag fullkomligt älskar att stå i köket och fixa med luncher och middagar, speciellt när jag har en ny ide i huvudet som jag bara måste testa.

Självklart kommer inte alla idéer från tomma intet. Det är ofta rätter jag ätit ute som jag försöker minnas smaker från och återskapa, eller program och recept jag sett på tv eller internet som jag sedan twistar om eller mixar. Ibland är det bara någon smak jag är sugen på och så försöker jag laga något som innehåller mycket av den smaken.

I detta inlägg vill jag tipsa om ett supergott tillbehör som går att göra i både ugn på grillen, perfekt nu när det snart är sommar. Det är det ni ser i foliepappret på bilden.
Dessa är superenkla att göra och är så himla gott!

I grunden är det förkokt potatis som jag skurit i mindre bitar och lagt i folie-knyten. Vad du sedan vill fylla knytena med är upp till dig, men några personliga favoriter är:

  • Färsk Sparris
  • Färsk svamp
  • Gullök
  • Körsbärstomater

(På bilden har jag även använt färsk dill då jag tyckte att det passade till laxen)
När du har fyllt ditt knyte så har du på salt och peppar och sedan en STOR klick Philadelphiaost med smak av vitlök och örter (eller valfri om du föredrar annat). Jag har även på ett klicka smör ibland också.

Sedan är det bara att slänga in knytet i ugnen (ca 200 grader i 25-30 min) eller lägga det på grillen.
Se till att blanda runt allt ordentligt på tallriken när det är klart så att allt innehåll täcks av philadelphian.

Jag tycker detta tillbehör är så himla gott samtidigt som det känns fräscht. Man behöver inte servera maten med en massa såser då knytena är så pass krämiga.

 

15 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *