Livet som mamma

Få din bebis att somna snabbt

Att ha en trött och tjurig bebis kan vara riktigt påfrestande. Det känns dessutom ibland som att ju tröttare din bebis är desto svårare är det att få den till ro. Jag har nyligen påbörjat ett sov och matschema för min lilla 6 månaders. Och att få henne att sova speciella tider har inte varit allt för lätt. Men ända sedan hon endast var några veckor gammal så har vi kommit på ett trick som fungerat väldigt bra.

Det är inte förrns på senaste som jag verkligen har använt detta trick och förstått att det verkligen hjälper. Det var först när jag såg ett par artiklar som tog upp detta som jag förstod att det var något som många föräldrar faktiskt använder sig av. Jag har därför valt att använda mig att detta de senaste dagarna inför Zoe’s sovstunder på dagen – och det har fungerat alldeles utmärkt!

få bebis att somna

Få bebisen att somna med lätt ansiktsmassage

Där har ni tricket! Så snart jag märker att vi börjar närma oss tiden för en sovstund och Zoe börjar bli tjurig så lägger jag henne ned. Jag bäddar sedan om henne och börjar lätt och mjukt att dra mina fingrar i hennes panna och området runtomkring. Hon kommer att fortsätta gnälla en liten stund men var bara avslappnad och lugn samtidigt som du fortsätter med massagen.

Samtidigt som jag gör detta så hyschar jag lugnt till henne. Efter en liten stund så kommer gnället med längre mellanrum för att sedan sluta helt. Hon börjar då suga på sitt finger (hon tar inte napp) och sluta ögonen för att sedan somna helt.

Jag kan självklart inte garantera att detta kommer fungera med just din bebis. Men det har fungerat väldigt bra för mig och jag vill därför dela med mig av tipset i hop om att det kanske kan underlätta en annan mammas vardag. Jag vill även betona vikten i att du själv är lugn när du gör detta. Det ska nästan vara som att du själv överför ditt eget lugn till bebisen med hjälp av väldigt lätt massage, nästan som små strykningar bara.

Sen måste jag säga att hyschandet har hjälpt otroligt mycket. Det ska inte vara ett högt och starkt hyschande som man kan göra när man blir irriterad. Utan detta ska vara mjukt och lugnt. Vi har antagligen halverat Zoe’s skrik och gnäll tack vare det.

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *