frida med bebis
Livet som mamma

Bebis Update – 7 veckor

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade om Zoe vecka för vecka. Det har helt enkelt varit mycket annat som kommit i vägen och jag har glömt bort. Så här kommer en liten uppdatering dagen till ära då hon blir 7 veckor gammal.

Sedan några veckor tillbaka så:

  • Babblar Zoe på för fullt. Ingen begripligt så klart. Men hon gillar att prata och kommer med glädjetjut, leenden och skratt väldigt ofta. Måste säga att hon oftast är en väldigt glad liten bebis som gillar att umgås med allt och alla.
  • Förra veckan tog hon sina första vaccin och fixade pass. En riktig skönhet blev hon på bilden efter cirka 378 försök 😉
  • Att sova är inge kul. Är andra vakna så kämpar hon allt hon kan med att hålla sig vaken för att vara med. Lyckas man få henne att somna så går det oftast några minuter sen är hon plötsligt klarvaken igen och stirrar på än med ett stort leende.
  • Det mest spännande som finns just nu är lampor och kläder som hänger i rad på klädgaljar
  • Bland det roligaste som finns är att titta på när mamma och pappa sträcker ut tungan. Då skrattar hon och gör likadant.
  • Är man bara lite ledsen så blir man oftast glad igen när mamma pratar med sin larviga “ank-röst”.
  • Hon har sedan ett par veckor tillbaka blivit väldigt duktig på att underhålla sig själv. Att prata och titta på sina händer när man sitter i sin babysitter är riktigt bra att fördriva tiden med.

Utöver det så har jag de senaste dagarna umgåtts med vänner som också har barn. En vän som jag inte träffat sedan innan jag flyttade till Malta för över 5 år sedan. Så det var riktigt kul.

Vi har varit ute och ätit lunch på Restaurang P, hämtat pass och ID kort, bokat flyg till Spanien och planerat den sista tiden här innan vi åker.


Sedan har jag även 3 dagar att uppdatera om från Madeleine’s bloggutmaning!

8e Oktober: Listor är det…

Bästa som finns! Eller nästan iallafall, framför allt när det kommer till arbete. En riktigt bra to do list är bland det bästa hjälpmedel som finns om man vill vara säker på att få allt gjort och inte glömma bort något. Jag skapar ofta listor över saker jag ska göra, saker jag ska packa, saker jag ska handla osv. Sedan gillar jag att fylla i blogglistor och läsa andras blogglistor.

9e Oktober: Jag använder mig av en kalender/agenda fortfarande…

Ja, Jag älskar att fylla i en agenda med planer och saker som ska göras (to do lists :p). Jag letar just nu efter en ny agenda. Gärna en med 365 dagar som man fyller i datum själv. Hade en riktigt bra sådan förr men har inte hittat en igen.

Men jag tycker helt klart att en agenda underlättar vardagen för mig.

10e Oktober: I mitt hem finns det fortfarande en hemtelefon, sant eller falskt…

Nej. Jag har inte haft en hemtelefon på jättelänge. Däremot finns det en hemma hos mamma och pappa där jag hänger mesta tiden i Sverige. Den är endast till för att mormor ska kunna ringa.

/bilderna är lånade från: Här och Här

8 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *