Livet som mamma

4 tillfällen som Zoe har fått mig att skratta riktigt ordentligt

Zoe är en mycket glad och bestämd liten dam. Hon blir sällan ledsen utan blir oftast arg om det är något hon inte vill eller gillar. Däremot händer det sällan också. Oftast är hon på riktigt glatt och busigt humör och skrattar dagarna i ända. Trots att hon är så liten så märker man att hon förstår sig på humor och hon älskar att få folk i sin omgivning att skratta. Ibland gör hon roliga saker medvetet och andra gånger inte omedvetet. Men jag skrattar dagligen åt roliga saker som hon gör. Här nedan tänkte jag dela med mig av fyra olika tillfällen som jag skrattade extra mycket.

Ett dopp i morfars ölglas

I julas då vi alla var samlade på landet så sprang Zoe runt och lekte samtidigt som de vuxna satt och umgicks. Zoe hade hittat en glittrig leksaksdelfin bland sitt hav av prylar och sprang glatt runt och lät den skutta upp och ner på borden. Hennes morfar som satt och njöt av en god öl tittade för några sekunder bort då han samtalade med personen bredvid. När han sedan vände sig om igen så skuttade inte längre Zoes delfin runt på bordet utan badade hejvilt i hans ölglas. Hon lät delfinen plaska upp och ner i glaset så att ölet sprutade åt alla håll.

En prutt till

Zoe tittar alltid förvånat på oss när hon pruttar. På senaste tiden har hon verkligen snappat upp hur vi börjar varva åt det och försöker gång på gång att lägga en prutt för att sedan titta på oss med ett förvånat uttryck innan hon börjar skratta själv. I sluttampen så står hon verkligen och klämmer för kung och fosterland för att få ut ytterligare en prutt. Det blir oftast para en liten liten liten. Men hon blir lika glad och stolt för det.

När andra inte får bajsa ifred

När vi firade nyår hos min syster och hennes sambo så var även hennes sambos dotter med som är cirka 6 år äldre än Zoe. Under middagen så behövde hon gå på toaletten och försvinner iväg. Efter en stund hör vi henne ropa och be oss om att hämta Zoe. För när hon har satt sig på toaletten så har dörren helt plötsligt slitits upp av Zoe som ställer sig i dörröppningen och skrattar samtidigt som hon står och pekar mot J som sitter på toaletten. Sen stänger hon dörren och öppnar den snabbt igen och gör samma sak.

Vi alla (inklusive systerns sambos dotter) skrattade så vi höll på att svimma. Vi vet inte varför hon gjorde sådär eftersom hon fortfarande är för liten för att förstå hela grejen med att gå på toaletten och att skratta åt någon som gör nummer 2 :p

Leka monster med speciellt utvald katt

Min andra syster har en katt som är känd för sitt inte alltid så glada humör. Hon morrar och har sig rätt ofta men kan samtidigt också vara väldigt kelig. Katten som heter Zelda brukade vara lite nyfiken på Zoe. Zoe i sin tur är VÄLDIGT nyfiken på alla djur och framförallt katter. På senaste tid har dock Zelda börjat fly fältet så fort hon ser Zoe. Zoe börjar nämligen vråla som ett monster och springa mot Zelda så fort hon ser katten. Jag har ingen aning om varför egentligen. För det är endast den katten som hon gör så med. Antagligen har hon hört hur Zelda kan morra och låta och tror väl kanske att det är så den katten pratar? :p

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *