Everyday life

Underbar egentid och tjejserier

Att få lägga sig i en nybäddad säng med en kopp te framför en tjejig tv-serie på Netflix. Bara slappna av och vara samtidigt som man njuter av kamomill te tillsammans med en bit mörk choklad. Att bara få ladda inför en ny vecka och skriva ner vad man vill få gjort under morgondagen. Och att dessutom veta att denna vecka startar med en liten sovmorgon för mig. Det är ett bra avslut av en bra vecka. Speciellt efter att man har blivit serverad en god hemlagad middag. Nu ska jag bara njuta av min egentid och ladda energi.

Förresten, om ni vill ha tips på tjejiga serier på Netflix så rekommenderar jag dessa:

  • The bold type
  • Ginny & Georgia
  • The Queens Gambit
  • Emily in Paris (om du nu skulle ha missat denna)

Okej, The Queens Gambit kanske inte är någon typisk tjejserie, men den är SÅ bra! Det är den serie jag kollar på tillsammans med Luis just nu. När jag är ensam så plöjer jag igenom The bold type vilket typ är synonymt med en typisk tjejig serie. Sen är det ju extremt svårt att inte älska Melora Hardin!

Den ultimata listan med tjejserier på Netflix 2021 och 2022

Eftersom det här inlägget verkar vara rätt uppskattat så tänkte jag fylla på med ALLA tips jag har om härliga tjejserier att titta på. Här kommer jag alltså att dela den ultimata listan av tjejserier som du kan hitta på Netflix! Perfekt för dig som inte kan få nog av roliga, spännande och pirriga tv serier för tjejer!

Ps jag kommer att uppdatera listan i takt med att jag har fler tips att dela med mig av!
Uppdaterad senast: 27e Augusti 2022

Emily in Paris

En ung tjej på äventyr i en helt ny stad, en bitter chef, drama, kärleksaffärer och en snygging. Vad mer kan man begära av en tjejserie? Det bjuds dessutom på massor med skratt. Emily in Paris är helt klart en stor favorit! I skrivandets stund finns det en säsong ute och jag kan inte vänta tills dess att säsong två kommer ut vilket de gått ut med att det snart kommer att göra. 
Säsonger: 2 (säsong två kommer snart)

Kärlek och Anarki

Jag som annars inte tittar så mycket på svenska serier blev riktigt positivt överraskad när jag började kika på denna serie. Jag fick tipset av en tjejkompis som berättade om hur man fick följa en mamma genom hennes vardag i karriären och där man även kan se lite mer vågade scener av sexuell frustration.

Kärlek och Anarki är en romantisk dramakomediserie som bjuder på massor av känslor, skratt och cringe scener. Jag kunde verkligen inte sluta kolla utan slukade de två säsonger som finns ute på bara två veckor. Ha i åtanke då också att jag jobbar heltid och är småbarnsmamma.

Även de som jag har tipsat om denna serie har berättat hur de inte kan sluta kolla. Så den är helt klart värd att kika på. Nu håller jag tummarna för att det ska spelas in en säsong 3.

Antal säsonger ute: 2

Never have i ever

Denna serie riktar sig nog till lite yngre tjejer men jag är helt såld! Serien handlar om en indisk Amerikansk tonårstjej som drömmer om att bli populär och hon har sina planer på hur hon ska uppnå denna dröm. Och självklart är skolans mest populära kille med i denna plan. Däremot så lyckas hon gång på gång hamna i jobbiga situationer, inte minst tack vare sina mun-grodor & självupptagna beteende. 

Det här är verkligen en serie som jag kan ligga och sträckkolla på. Den är både rolig, pinsam och härlig. Det bjuds även på en massa kärleksdrama. Vem kommer bli den lycklige i slutändan?

Antal säsonger ute: 3

The Bold Type

Lite Sex & the City känsla fast i en yngre version. Här får man följa de tre vännerna Sutton, Jane och Kat som alla jobbar på ett framgångsrikt modemagasin. De är alla mitt uppe i karriären  men man får självklart även följa med på deras personliga resor och problem som kan uppstå i vardagen och livet. Här bjuds det på massor av pepp, kärlekstrubbel och livskriser. En riktigt bra, tjejig och motiverande serie i skön girl power anda. 

Antal säsonger ute: 4

Alrawabi school for girls

En skola för bara tjejer där de tre mest populära tjejerna styr och ställer. De gillar inte när någon står i deras väg och går till väga på riktigt elaka sätt för att visa detta, något som kommer att kunna få oanade konsekvenser. I denna serie så får man följa med tjejernas liv på en arabisk skola för flickor. Här är det typiska “mean girl” dramat fast med en twist. Varje avsnitt är otroligt spännande och många gånger frustrerande. Jag föll pladask för denna serie och den satt kvar länge i huvudet efter sista avsnittet. 

Antal säsonger ute:

Sex/Life

Serien innehåller väldigt mycket sex och passion från en kvinnas perspektiv. Billie har den perfekta maken och familjen, men det är något hon saknar och inte riktigt kan släppa taget om – sitt vilda passionerade sex som hon hade med sitt ex. De har inte setts på flera år men en dag så korsas deras vägar igen. 

Samtidigt så för hon en dagbok över hennes tankar och känslor. En dagbok som hennes man en dag börjar läsa.

Antal säsonger ute: 1 (säsong 2 kommer under 2022)

Pretty Tiny Things

Denna serie är drama rakt igenom. Pretty Tiny Things handlar om livet på en balettskola där man får följa Neveah från hennes första dag. Anledningen till att hon blev antagen är för att en av de tjejer som redan dansade där var med om en “olycka”. Det finns dock en hel del frågetecken kring denna olycka, kanske handlar det om att någon orsakade denna olycka på grund av avundsjuka? 

Här får man följa med både tjejer och killar i livet som dansare och det bjuds på en hel del spänning och intriger. En genomgående fråga under varje avsnitt är ju självklart även vad som hände med Cassie (tjejen vars plats Neveah tog över efter olyckan).
Antal säsonger ute: 1 (Serien blev tyvärr inte förnyad till en säsong 2)


One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *