Everyday life

Julafton 2020

Vilken mysig jul vi har haft! Vi åkte ner till mitt sommarställe för att fira jul och det var så himla mysigt! Vi högg egen gran, hade glöggmys, uppesittarkväll, lekar och julklappsspel. I år hade vi köpt 3 julklappar var till julklappsleken och det var så många bra paket att få! Tror att alla var supernöjda med de paket som de fick.

Jag vill även dela med mig av julklappsleken som jag kom på innan jul. Lite sent för i år kanske, men om någon vill sno den till nästa år 🙂 Det enda ni behöver är julklappar och en träning.

Min julklappslek går till enligt följande:

Alla sitter i en cirkel eller liknade (vi satt omkring ett runt bord). Ni bestämmer vem som ska börja att slå tärningen och så skickas den sedan runt bordet. Beroende på vilket nummer tärningen hamnar på så sker följande:

  1. Du får sno en julklapp av någon annan
  2. Du måste ge bort en av dina julklappar till valfri person
  3. Du får ta en julklapp under granen
  4. Du måste ge bort en julklapp till spelaren som sitter till vänster om dig
  5. Du måste ge bort en julklapp till spelaren som sitter till höger om dig
  6. Du får ta en julklapp under granen

Eftersom vi körde med tre julklappar var så är man ute ur leken så snart man har tre julklappar hos sig. Har du ingen julklapp ännu och får något nummer där du ska ge bort en julklapp så händer det ingenting utan du skickar bara vidare tärningen.

Vi hade iallafall riktigt roligt med denna julklappslek och vi kommer att köra den igen nästa år. Vi har även bestämt då att alla ska bidra med fyra julklappar var 🙂

Efter julklappsleken så umgicks vi bara och hoppade sedan ner i badtunnan. Jag måste säga att jag helt klart föredrar att bada i tunnan då det är kallt ute. Det får gärna vara stjärnklart också!

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *