blogg

Småbarn på Grönalund

Jag har längtat så länge efter att få ta med min dotter på Grönalund. Hon besökte faktiskt Bamses värld på Kolmården den sommaren som hon skulle fylla 2 år, och det märktes redan då att hon brås på sin mamma när det kommer till karuseller och åkattraktioner – Hon älskade det! Så denna sommar fanns det inget annat alternativ än att ta henne till Grönalund helt enkelt.

Sagt och gjort så bokade vi in ett besök i samband med hennes födelsedag. Jag visste inte riktigt vad jag hade att förvänta mig när det kommer till åkattraktioner för mindre barn. Jag har inte riktigt lagt så mycket fokus på den delen av parken tidigare.

Till min (och Zoes) stora glädje så insåg vi ganska snabbt att första delen av parken (från stora ingången) är tillägnad barn. Till min inte lika stora glädje så var nyckelpigan (och Insane) stängd under hela vårt besök.

Även om det var en stor besvikelse att nyckelpigan var stängd så fanns det massor av annat som Zoe gillade:

  • Karusellen
  • Tekopparna
  • Tuff Tuff Tåget
  • Flygande elefanterna
  • Lustiga huset
  • Kärlekstunneln
  • Veteranbilarna

Det var mer eller mindre dessa hon sprang runt och varvade mellan. Det blev även ett besök i Pettson och Findus värld.

De andra barnen som var med var i åldrarna (snart) 1 år, 4 år och 9 år.

Även om det inte fanns särskilt mycket att åka för bebisen i sällskapet så kunde hon följa med på de lugnare (veteranbilarna och karusellen) åkattraktionerna i knät.

Fyraåringen åkte samma attraktioner som Zoe och 9 åringen åkte allt hon fick! Och ja hon följde med flera gånger i den nya berg och dalbanan Monster.

Bra att tänka på inför besök på Grönalund med småbarn

Då Grönans tider fortfarande är indelade i för och eftermiddagar så tyckte vi att det var toppen att åka i slutet av säsongen då tiderna är lite annorlunda. Jag är inget fan av för och eftermiddagstider och blev därför riktigt glad när jag såg att öppettiderna var 12.00-19.00 dagen som vi skulle åka dit. Något som kan vara bra att ha i åtanke om du inte gillar allt för tidigare mornar eller vill trilskas med övertrötta barn på slutet.

Vi hade först funderat på att ha med matsäck men bestämde oss istället för att äta på plats. Däremot så packade jag ner mellanmål att ha under dagen. Så skönt att slippa hitta ställen att köa på för att köpa lite mellis. Istället kunde barnen stå och äta något litet i kön till nästa attraktion.

Ha med ombyte. Man vet aldrig om barnen kommer att må illa i någon av attraktionerna. Eller som i vårt fall med Pennys kompis som valde att bada i en av fontänerna med kläderna på.

5 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *