malta spinola bay
blogg

Malta med jobbet

Igår kom jag hem efter fem fullspäckade dagar med jobbet på Malta. Den främsta anledningen till att vi åkte dit var på grund av att Sigma iGaming konferensen hölls den veckan. Det var några år sedan jag var där sist nu så det var riktigt roligt att gå omkring och prata med olika providers och samtidigt få användbar information.

Förutom Sigma så hann vi med en treasure hunt i Valetta, en båttur, ett besök i Mdina, massa restaurang besök och en hel del party. Jag hann även med att träffa några av mina nära vänner som fortfarande bor kvar på ön.

Det är alltid lika roligt att åka tillbaka till Malta. Samtidigt känns det också lite märkligt då jag har så himla mycket minnen från min tid som jag bodde där. Minnen med många människor som inte längre befinner sig på ön. Så känslorna är alltid lite blandade.

Treasuer hunt i Valetta var riktigt kul, speciellt eftersom mitt lag vann 🙂 Jag har gjort detta en gång förut för massor med år sedan då jag arbetade på Betsson. Varje lag får varsin iPad där det finns en karta och massor med frågor/uppdrag. Man ska sedan springa runt till olika sevärdheter och svara på frågorna och utföra uppdragen. Så ett hett tips på team building aktivitet för er som ska åka iväg någonstans med jobbet. De har dessa spel över hela världen.

Lunchen i Valetta blev på restaurang AKI. Riktigt god mat, framförallt om du gillar Asiatiskt (japansk). Det är ett finare ställe som man gärna får klä upp sig lite till. Tyvärr så försvann vårat bagage på vägen till Malta och vi fick det en dag senare på kvällen. Vi fick därför gå till restaurangen i de kläder vi flög till Malta med. Jag tyckte mig ana lite ögonrullningar från personalen när vi kom in. De var dock trevliga ändå såklart och både maten och servicen var på topp.

I Portomaso (St Julians) finns det ett gäng schyssta restauranger. Vi valde att boka bord på Sale e Pepe vilket alla tyckte var ett toppenställe. Det beställdes in sjukt mycket förrätter (jag orkade inte ens smaka på allt). Jag missade även att ta kort på mycket, men allt som vi fick in smakade fantastiskt.

En av kvällarna som jag hoppade middagen med kollegorna så mötte jag upp några vänner och åt på AYU i Gzira. Ännu ett toppenställe som hade en riktigt bra varierande meny med många spännande rätter. De kallar sig för “The travelers kitchen” och har rätter från ett gäng olika länder.

Jag och Johanna lyckades även få vår dagliga dos av gelato under vårt besök.

Vi åt även ute på fler mysiga ställen och beställde hem god mat ibland. Men ibland är man så pass hungrig att tanken på att fotografera innan man börjar äta helt går förbi än.

Dagen som vi var ute på båttur så hade vi fantastiskt tur med vädret måste jag säga. Malta i November kan ha lite mixat väder, men denna dag var det strålande sol och badväder. Vattnet hade dessutom en temperatur på runt 23 grader.

På grund av roliga dagar, kvällar och nätter så har det även blivit väldigt lite sömn. Så jag måste erkänna att det känns skönt att vara tillbaka hemma i lugnet igen. Jag har en hel del sömn att ta ikapp nu!

5 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *