charkbricka portofino
Italienska restauranger,  Mat

Portofino i Gamla stan

Förra Lördagen var vi ute ett gäng och firade en av mina bästa vänner som fyllde 35. Hon visste inte om att vi andra skulle vara där utan trodde att hon skulle ut på en mysig middag med sin sambo. Alla inblandade måste ha varit väldigt duktiga på att hålla masken då hon blev riktigt överraskad. Och hur kul är det inte att lyckas ge någon en riktig surprise?

Eftersom hon redan hade i planerna att gå ut och äta så hade hon även valt restaurang. Det blev en italiensk restaurang i Gamla stan som heter Portofino. Jag som annars inte alls spelar i Italienska restauranger ligan blev väldigt positivt överraskad av maten som serverades.

Förrätt

Till förrätt hade det i förhand bokats in charkbrickor. Det kallskurna skippade jag, men njöt för fulla muggar av osten som serverades. Speciellt burratan som kom tillsammans med en purre gjord på jordärtskocka.

Varmrätt

Till varmrätt beställde jag in en tortelloni med svamp, kastanjekräm, frangelico och hasselnötter. Självklart toppad med lite parmesan. Jag och de andra som beställde in samma var överrens om att den var riktigt god och skulle helt klart kunna beställa den igen. Majoriteten av det resterande sällskapet beställde in en rätt vid namn “Fettuccine Portofino” vilket är en pasta med kalvfile, tryffelkräm, mascarpone och spenat. Även dom var väldigt nöjda med sin rätt.

Efterrätt

Efter maten så beställdes det in lite efterrätter där jag smakade på två av de sorter de hade. Det blev både pannacotta och tiramisu. Jag gillade båda, men skulle nog säga att pannacottan var snäppet mer i min smak. Vill man ha mycket av det söta efter maten så skulle jag däremot rekommendera tiramisun som jag upplevde som både större och mäktigare.


Efter maten så satte vi oss på en bar i närheten för ett sista glas innan vi åkte hem. Jag tror att jag somnade rätt snabbt när jag kom hem eftersom jag var extremt mätt efter vårt restaurangbesök.

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *