blogg,  Everyday life

Heldag med Zoe

Vilken otroligt härlig helg jag har haft. Fredagen blev väldigt lugn och vi la oss tidigt. Perfekt med tanke på att jag varit så trött de senaste veckorna. Det var dessutom min tur att få sovmorgon på Lördagen.

Under Lördagen så var Luis iväg på dans med Zoe medans jag var hemma och pysslade. Det som var planerat för kvällen var nämligen en kusinträff med tjejkusinerna här hemma hos oss. Vi skulle äta och dricka gott tillsammans, kolla mello och spela spel samtidigt som grabbarna hade en kill och barnkväll på annat håll.

I vanlig ordning hade vi det fantastiskt kul och skrattade så vi grät större delen av kvällen.

Roliga aktiviteter med tvååring

Dagen efter var det min tur att vakna med Zoe och trots endast dryga 3 timmar av sömn så var jag oförskämt pigg. Jag tänkte att det kanske smyger sig på om en stund, men icke! Jag gissar på att min energi kom från att spendera hela dagen med min fantastiska lilla tjej.

Vi började dagen med att baka scones till frukost. Zoe tyckte det var riktigt spännande när det var dags att rulla ihop degen till små bullar att lägga på plåten. Till dessa så kokade jag ägg och mixade varsin grön smoothie och hade en riktig mysfrukost tillsammans med Zoe.

Efter det gick vi ut och åkte pulka och lekte i närliggande parker. Vi byggde även små snögubbar tillsammans.

Efter ett par timmar så kände Zoe att det var dags att gå hem och väl hemma så plockade vi fram vattenfärg och målade tillsammans. Medans målningarna torkade så passade vi på att ta fram såjord och frön för att plantera tomater. Zoe tyckte att det var superspännande med de små fröna och hade jättekul när hon fick plantera dessa. Nu håller vi tummarna för att det faktiskt blir något av dem också 🙂

När vi var klara med det så mötte vi upp min ena kusin, hennes kille och barn för att ta en promenad och fika på ett mysigt ställe. När vi hade fikat klart så tog vi en långpromenad och gick även förbi vattnet där det kryllade av ankor. Som tur var så var jag beredd på det och hade tagit med mig frön hemifrån som barnen fick för att mata ankorna med.

Sedan blev det ytterligare ett stop vid en lekpark och sedan blev båda barnen dragna på en snowracer innan vi skildes åt och rörde oss hemåt. Vid den tidpunkten så hade det hunnit bli rätt kyligt ute. Vi var alltså rätt frusna när vi kom hem och jag fyllde därför upp ett bad till Zoe som hon fick leka och plaska i.

Jag tror att Zoe var minst lika trött som jag sen när det var dags för sängen… Men jag fick en otroligt mysig heldag med min lilla tvååring <3om du inte orkade läsa igenom texten ovan så kan jag lista upp de olika aktiviteterna vi gjorde tillsammans under dagen:

  • Bakade & hade en mysfrukost
  • Lekte ute i snön & åkte pulka
  • Besökte en lekpark
  • Målade med vattenfärger
  • Planterade tomater
  • Besökte ett fik
  • Tog en långpromenad
  • Matade ankor vid vattnet
  • Lekte lite till i en park & åkte snowracer

Jag vet att Zoe hade en riktigt rolig dag då hon berättade massor om den för sin pappa under kvällen sen. Är det något läskigt, spännande eller extra roligt som har hänt så gillar hon att berätta om det, gärna jättemånga gånger!

I Fredags lekte vi även massor med modellera vilket hon tycker är väldigt kul också.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *