Livet som mamma

Jag har blivit mamma

Det har ekat tomt här i bloggen de senaste dagarna. Det är på grund av att jag fick min bebis den 22a Augusti (i Torsdags). Alltså 5 dagar över beräknat datum. Värkarna satte igång väldigt intensivt runt 00.00 på natten mellan Onsdag och Torsdag. De ökade sedan i intensitet och täthet väldigt snabbt. Vid 02.00 ringde jag BB Sös. De sa då åt mig att vila och vänta ett tag. Två timmar senare var det 4 minuter mellan mina värkar så jag ringde igen och fick reda på att det var fullt. De skulle återkomma strax och berätta vart jag kunde åka istället.

Några minuter senare fick jag samtal om att det var fullt i hela Stockholm och att jag fick komma in på undersökning på Sös ändå. Väl på plats så såg de att jag redan var öppen 6 cm och de kunde efter någon timma ge mig ett eget rum. De berättade att det varit väldigt mycket förlossningar under den natten och att alla BB i hela Stockholm var fulla, samt Norrköping, Nyköping och Uppsala. De fick med andra ord skicka de flesta vidare till Gävle. Jag var dock så pass öppen redan så jag blev prioriterad ett rum när det blev ledigt.

Förlossningen var jobbigare än jag trott att den skulle vara, men jag kommer ta den separat i ett annat inlägg. Däremot så var personalen underbar och bebisen var pigg och alert under hela förlossningen.  Runt 17.50 på Torsdagskvällen så föddes min lilla tjej. Det blev alltså en liten flicka!

Vi stannade sedan på BB Hotellet i två nätter och bara myste och lärde känna vår bebis. Vi kom hem i Lördags och har alltså nu varit hemma i två dagar och bebisen är 4 dagar gammal idag.


Det känns helt fantastiskt att vara hennes mamma. Det är verkligen helt sjukt hur man kan älska någon så mycket vid första ögonkastet. Jag ser så mycket fram emot att få spendera kommande dagar och år med denna lilla tjej <3  Jag har även lärt mig att tyda hennes signaler när det är något vilket betyder att vi mestadels har skrikfria dagar och nätter här hemma. Men det betyder inte att man får sova ordentligt för det.

Hon äter väldigt mycket och låter mig gärna inte sova under natten då hon är extra hungrig och vill ammas flera gånger. Som tur är så sover jag väldigt lätt och vaknar direkt när hon börjar göra sina små ljud som tyder på att hon är hungrig. Hon sover bredvid mig i sängen och det gulligaste som finns är att se hennes tjocka små kinder gunga fram och tillbaka i takt med att huvudet rör sig då hon ålar sig närmre och närmre mig hela tiden.

21 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *