blogg

Bästa gravid appen

Jag vill börja med att skriva att detta inte är ett samarbete. Detta inlägg är endast till för att jag vill dela med mig av min personliga erfarenhet av appar och tipsa er om den som jag tycker är allra bäst 🙂

Både under min graviditet med Zoe och med min andra tjej (fortfarande inget namn) så har jag testat en hel del appar. Det är ju hur kul som helst att följa sin graviditet via en app och fylla i de värden man får hos barnmorskan under alla månader som passerar. Flera av dessa appar har ett par funktioner som jag gillar lite extra vilket har gjort att jag oftast kombinerat flera olika. Men under min senaste graviditet så hittade jag en app som jag tycker har typ allt!

One million babies

Appen heter One million babies och erbjuder massor av bra funktioner som bland annat:

 • Just nu – Vad händer just nu i din graviditet
 • Ställ frågor om graviditeter
 • Prognoser – Hur sannolikt är det att du föder i vilken vecka?, uppskattad längd, vikt, barnets ögonfärg och mera.
 • Fyll i värden och följ din kurva
 • Checklistor
 • Förlossningsförberedelse
 • Födelsebrev
 • Hälsokollen – fyll i värden och mående
 • Info om vad man kan äta under graviditeten
 • Symptom och sjukdommar
 • Digital dagbok
 • Träning och hälsa
 • Info om olika sorters läkemedel
 • Namnlista
 • Kunskapsbank

Och det jag har med i listan ovan är inte ens allt. Jag tycker att funktionen där jag fyller i värden och följer kurvan, samt ser prognoser för olika saker var de absolut roligaste funktionerna att kika på. Appen följer dina värden samt att man fyller i lite uppgifter om mamman, pappan osv.

Efter att barnet har fötts så kan fortsätta att följa barnets utveckling i appen. Även här kan man fylla i värden och följa kurvor. Men istället för mina värden så är det barnets värden som jag nu fyller i. Appen är därför riktigt bra som gravidapp men även som app för att följa barnets första tid efter att det har fötts också.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *