Staycation

24 timmar i Jönköping

I Torsdags kväll var det dags att röra sig neråt i landet igen. Två nätter skulle spenderas på landet och en i Jönköping där vi bara skulle gå ut och festa. Tanken från början var att besöka Jönköping och ta in på hotell i samband med Wettern Poker run, men det blev ju framskjutet berättade dem dagen innan. Vi bestämde oss däremot för att dra dit och festa ändå.

Eftersom jag var sjuk förra veckan så var jag väldigt osäker på om jag skulle hinna bli frisk innan Torsdag. Men på något sätt (kanske mina 24 timmar i totalt mörker i sängen) lyckades jag att bli frisk. Däremot så väntade vi på provsvar från ett coronatest som vi alltid gör för säkerhetsskull. Provsvaret kom 5 minuter innan jag skulle bli upphämtad och visade sig vara negativt. SÅ SKÖNT!

Så helgen fick fortsätta som planerat och vi spenderade dagen och natten i Jönköping under Lördagen. Vi bodde på VOX Hotell och lyckades hitta flera trevliga ställen att besöka för mat och dryck.

Lunch åt vi på Frimans Cafe och Bistro. Som ni ser på bilderna så beställde jag in en Chevre sallad och en suröl. Salladen var riktigt god, lokalen var trevlig och de spelade bra musik. Jag skulle även kunna tänka mig att gå tillbaka bara för att smaka på några av deras bakverk som såg riktigt mumsiga ut.

Kvällens första stopp efter att vi gjort oss i ordning på hotellet blev Bar Flamingo. Vi kände för att ta varsin riktigt god drink och hade gjort lite research innan vi åkte till Jönköping. Mitt sällskap beställde drinkar från menyn medans jag bad dem om att blanda ihop något surt och gott innehållandes Amaretto. Vi vart inte besvikna.

Resten av kvällen så drog vi runt bland olika barer. Besökte bland annat ett bryggeri där de hade riktigt god öl. Idewild Brewing heter det och ligger nere vid tändsticksområdet. Fick tyvärr inga vidare bra bilder där, men det får bli till nästa gång 🙂

Till slut hamnade vi på Tullhuset där det var fullt ös. Och där stannade vi tills det var dags att dra tillbaka till hotellet och sova.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *