waipo stockholm
Restauranger & Caféer,  Stockholm

En helg med lite av varje

Hur härligt är det inte när man hittar på saker lite spontant sådär? Precis så var det i Fredags. Jag och Bella bestämde oss för en tjejkväll inne i stan medans grabbarna hade en pappakväll hemma med Zoe och Penny. Vi drog in rätt tidigt (17.00) och tänkte att det kanske inte blir så sent då…. Vi var hemma igen runt 04.00 :p.

På vägen in bestämde vi oss för att käka på Waipo. Jag har ätit där förut men när det låg på Drottninggatan, det var dessutom ett par år sedan. Minns att det var gott och jag fick bekräftat under vårt besök på restaurangen att mitt minne inte hade svikit mig. Allt vi beställde in vad supergott och jag gillade dessutom deras nya lokal bättre än den gamla.

Det vi beställde in under kvällen var:

  • Varsin drink innan maten
  • Gambasräkor med wasabikräm inbakad i friterad sötpotatis
  • Ångad kammussla med glasnudlar och chilivitlök
  • Wasabi tuna Taco
  • Sake- och Misomarinerad Black Cod med wasabi och sesamdressing
  • Klassisk Hot Pot med Lammstek, enokisvamp, böngroddar och koriander
  • Grillad Ribeye med bambuskott och glasnudelknyten, toppad med krasse
  • Varsin öl till maten

Två av rätterna delade vi på och två rätter var tog vi och åt själva. Allt var väldigt gott och jag kommer absolut vilja gå dit igen, gärna snart 🙂

Sen måste jag även säga att det var riktigt bra priser. Så om du vill du gå ut och äta god asiatisk tapas som inte är svindyr så rekommenderas verkligen Waipo!

Efter maten gick vi till Harry B James där vi även sprang på Emma och Simon. Det slutade i en extremt rolig kväll med hysteriskt mycket skratt och den tidiga hemgången lös med sin frånvaro när lamporna började tändas vid 03.00 då Harrys stänger.

Lördagen hade jag sovmorgon som tur var. Vet inte riktigt hur jag hade orkat mig upp mellan 05-06 annars då det är runt den tiden som Zoe brukar vakna.

Men vid 10.00 var jag uppe ur sängen och hann pyssla lite här hemma innan det var dags att bege sig till mamma och pappa för lunchgrillning och bebisträff. Min ena syster blev nämligen mamma nyligen till en liten tjej <3

Så Lördagen bestod av familjehäng och vi bestämde oss dessutom för att sova över istället för att cykla hem under kvällen. Dock hade jag glömt mina öronproppar den natten så min sömn blev näst intill obefintlig då det finns både snarkare och fyra busiga katter i huset. Så denna Söndag har varit riktigt trött! Men då kan jag förhoppningsvis komma i säng tidigt ikväll och vakna pigg och utvilad inför nästa vecka!

Ugnsgrillad lax med quinoa-sallad med smak av pesto står på menyn ikväll.

Min systers pojkvän har en dotter sedan tidigare och det är nog Zoe’s största idol. Hennes ögon lyser verkligen upp så fort hon ser henne och hon älskar verkligen när de får umgås och leka tillsammans. Det är så himla fint att se hur bra de kommer överens och hur kul de har tillsammans <3

Däremot kunde Zoe inte låta bli att rita på sin idols teckningar under gårdagen vilket inte var så populärt :p

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *