Livet som mamma

Sjukstuga med en vild unge

Då har det varit sjukstuga här hemma sedan i Söndags. Det började med att Zoe var lite hängig vilket sedan spreds sig vidare till mig och Luis. Och vi vet ju alla att barnbaciller slår ca 130% hårdare mot vuxna än mot barn. Så när det var min och Luis tur att bli sjuka så har Zoe redan hunnit med att vara halvt dålig under en dag, för att sedan bli friskare än någonsin. Medans vi ligger i soffan och sängen med feber och huvudvärk så springer hon genom hela lägenheten och vrålar “tipp tapp tipp tapp tippe tippe tipp tapp!!”

Hon har dessutom en tomte som prompt ska hoppa och leka ovanpå oss, gärna huvudet. Tomten har hon haft i en liten gömma i sitt rum. När hon förstod att vi skulle plocka undan julpyntet så passade hon på att sno på sig några tomtar när vi inte såg. Smart tjej!

För att få lite lugn och ro här hemma så har vi låtit Zoe titta lite extra på tv och spela på appar. I detta inlägg delade jag med mig av några appar som Zoe gillar. Samlingen har dock växt sig betydligt större nu så det är nog dax för ett del 2 inlägg med favoritappar snart.
Kvällarna har sedan avslutats med filmmys i sängen tillsammans.

Här är pappa och morbror Danne enligt Zoe.

Idag är det däremot första dagen som jag tror att febern har gett med sig. Så idag har jag orkat med att både leka med lego, lägga pussel, läsa böcker och bada tillsammans. Nu ger vi det någon dag till så kan vi snart ge oss ut och busa igen.

Det har även varit extremt viktigt för Zoe att få ha på sig fina klänningar här hemma under dessa dagar. Första klänningen dög dock endast tills att hon såg sig själv i spegeln och upptäckte att det var fel färg på klänningen.

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *