Livet som mamma

Petig med vad barnen stoppar i sig?

När Zoe kom till världen så bestämde jag mig direkt för att vänta så länge jag kunde med att ge henne socker och sötsaker. Man minns ju själv hur besatt man var av godis som lite. Allt handlade liksom om att få tag i godis. Samla ihop pengar så att man kunde köpa godis. Få veckopeng så att man kunde köpa godis.. Många lekar handlade till och med om godis.

Hur som helst så tycker jag att jag har lyckats ganska bra hittills. Det var först rätt nyligen som hon fick smaka lite på en bakelse för första gången. Sedan dess har hon fått smaka en liten bit om hon varit med när vi har ätit sånt. Sen vet jag att hon har fått lite glass på förskolan vid två tillfällen också. Grejen är den att hon verkar tycka sina “nyttiga” godisar är minst lika gott som andra sötsaker, så jag kommer nog att fortsätta med det ett bra tag till. Sen är ju en av hennes största favoriter här i livet tomat. Hon blev superglad när hon fick påskägget på bilden ovan XD

Hur gör ni andra som har barn? Jag har även hört att det är lättare att undvika godis under lång tid med första barnet. Kanske inte lika lätt med småsyskon då de lätt blir ledsna om de ser sitt storasyskon äta godsaker och de inte får smaka? :p

“Godis som Zoe älskar”

Asså Berry Boost askarna från Renee Voltaire är en favorit även hos mig. De är SÅ goda! Brukar beställa hem sånt här “godis” från Meds.

Ekologiskt / Svenska råvaror

Jag har även alltid varit rätt noga med vad jag köper för mat, men sedan Zoe kommer har jag blivit ännu petigare. Inte minst när det kommer till den mat jag köper till henne. Sen slarvar jag också självklart ibland, man är ju bara människa. Men oftast är jag rätt petig med vad jag köper för råvaror i butiken. Jag tänker mycket på att inte köpa frukt och bär från länder där de använder mycket bekämpningsmedel på odlingarna, kött från länder där de proppar i antibiotika i djuren och så vidare. Exempelvis så köper jag nästan bara:

  • Ekologiska grönsaker och frukt
  • Svenskodlat om det finns tillgängligt
  • Endast ekologiska köttprodukter från svenska gårdar

Ja, mat som har så många certifieringar och märken som möjligt på sig helt enkelt. Frågan är dock om allt det där stämmer. Man får ju höra ibland hur företag fuskar med maten och så vidare. Tacka vet jag det svenska sommarhalvåret då man kan köpa närodlat från gårdar ute vid sommarstället :). Men man försöker så gott man kan under resten av året.

Hur gör ni med era barn? Har ni något tips på bra produkter som ni brukar ge era barn? Eller något speciellt ni brukar tänka på när ni handlar mat?

Jag kan tipsa om min “för trött för att laga något mer avancerat rätt” som jag brukar slänga ihop till Zoe de dagar jag inte orkar komma på något annat. Det är Bananpannkakor där jag även har i grönsaker. Jag brukar ha ägg och banan som vanligt, sen lite fiberhavregryn, rivna morötter, kanske bär? … Ja ungefär så. Perfekt eftersom det är något hon älskar att äta.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *