blogg,  Restauranger & Caféer

Sommar AW i Stockholm

Nu när man jobbar inne i city igen så blir det lätt att man hamnar på en AW lite då och då, speciellt under sommarhalvåret. Det är ju något speciellt med att få möta upp nära, kära och bekanta för att få ladda lite härligt positiv energi tillsammans på en mysig uteservering under ett par timmar.

Även om jag är ifrån Stockholm så upplever jag att jag måste återupptäcka stadens alla hak. Jag har ju trots allt bott utomlands under flera år och inte alls haft mycket att göra i Stockholms uteliv. Men nu känner jag att det är dags igen. Inte för att gå ut och klubba, utan för att upptäcka alla mysiga, schyssta, annorlunda och härliga ställen att träffas och umgås på i det fina vädret runt om i Stockholm.

På senaste tiden har jag besökt två ställen som jag tyckte var väldigt trevliga.

Capital – Scandic Continental

Hit gick jag med jobbet häromveckan och det var fantastiskt trevligt. Men vi fick veta den hårda vägen att man måste vara på plats i god tid för att kunna avnjuta en dryck på deras uteservering. Vi var där strax innan 16.00 och det var redan fullsatt. Som tur var så hade vi redan ett bord bokat inne vilket inte var fy skam det heller.

Vi beställde in lite snacks och ett gäng drinkar, öl och champagne. I vanlig ordning när det kommer till drinkar så beställde jag in en Amaretto Sour och jag blev inte besviken.

Lyckas du ta dig ifrån jobbet lite tidigare så bör du absolut spana in Capitals takbar. Men du måste som sagt vara där i ganska god tid då det inte går att boka bord utomhus och snabbt blir fullsatt.

Rörstrandsgatan

I detta tips får ni massor av ställen i ett. Denna gata spärras nämligen av under sommaren så att alla restaurangers uteserveringar kan expandera ut på gatan. Och det finns minst sagt en hel del att välja mellan!

Man får en känsla av att befinna sig utomlands när man vandrar längst denna gata och ser alla människor som njuter av sina drycker och snacks. Ett helt fantastiskt område att hänga på om man vill få den där riktigt härliga summer city viben.

Utbudet är dessutom riktigt bra. Det finns ställen för alla smaker – Tapas, Italienskt och hamburgare är bara några av de teman på kök som finns att välja mellan.

/Uppdaterat 21/5-2022

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *