julmys
blogg

Julmys

Drygt en vecka in i December och idag tycker jag att det är dags att skaffa julgran. Beroende på väder så kan det hända att vi åker ner till landet i jul och då vill jag hinna njuta av julgranen här hemma ett tag innan! Annars så åkte det fram en hel del julpynt redan för två veckor sedan. Zoe är galen i julen och älskar allt som har med den att göra.

Hur jag julmyser med barnen här hemma

Detta är första året som jag kollar på julkalendern med Zoe. Hon är 4 år gammal nu och uppskattar faktiskt spänningen i det som händer i Trolltider och ser fram emot nästa avsnitt. En stor del i det hela är självklart att öppna tillhörande kalender i samband med varje avsnitt också. Sen har hon en chokladkalender som hon öppnar dagens lucka på efter att avsnittet är slut.

På helgerna kikar vi på julkalendern i samband med frukosten och i veckodagarna efter att jag hämtat från förskolan.

Utöver det så har vi en nisse som har flyttat in. Jag har även en app på mobilen som kan spela in videos av tomtenissar som smyger fram över golvet. Det är väldigt spännande tycker både Zoe och hennes kompisar som valde att möblera om halva vardagsrummet hemma hos våra vänner förra helgen. Varför? Jo för att jag visade en video av en tomtenisse som smög fram mot soffan och sedan försvann.

Vi tänder adventsljus och så snart granen är på plats så ska vi hjälpas åt att klä den.

Julbak

Jag har även planerat in att vi ska baka en del. har skaffat söta burkar till Zoe som vi kan förvara julgodis och annat i. Får se vad man testar på att baka för julgodis i år. Förra året testade jag tre nya sorter som jag kan rekommendera.

Framförallt vill jag rekommendera hallontryfflarna som blev fantastiskt goda! Du hittar recept här.

Något annat som blev fantastiskt gott var en saffransmums jag gjorde till ett tidigare års glöggmingel. Hela minglets tillbehör blev iof väldigt gott. Jag har delat med mig av recept och annat inför glöggminglet här.

Vi har även varit på en julmarknad än så länge. Hade gärna hunnit med fler, men just nu har jag inte haft tid med det. Vi har däremot hunnit med ett mysigt julfirande på min systers kontor i år igen. Alltid lika fint fixat för barn och vuxna 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *