Inlägget innehåller affiliatelänkar,  Livet som mamma

En 5 månaders Bebis

För ett par veckor sedan blev min bebis 5 månader. Hon bara växer och växer och lär sig hela tiden nya saker. Det senaste är att hon hela tiden vill stå själv och hålla i sig i soffan. Det är det absolut bästa som finns just nu. Men annars är hon lika underbar som vanligt. Jag verkligen älskar att vara den här glada tjocka bebisens mamma.

Något som känns mindre kul är att jag vaknar upp varje morgon och känner mig överkörd av en traktor. Det försvinner ganska snabbt, men i början är det extremt svårt att komma upp ur sängen. Jag känner mig SÅ himla tung. Jag funderar lite över vad detta kan bero på…

Sover jag för mycket? Beror det på att min sömn blir så pass störd när bebisen vill äta under natten, trots att det oftast bara är en gång? Eller äter jag för dåligt under dagarna med tanke på att jag både ammar och tränar?

Jag äter ju vitamin och järntabletter så tror inte att det är järnbrist denna gång.


Lite tankar och funderingar denna vecka

  • Vad är egentligen ett gravidsmycke? Asså jag har undrat detta varje gång jag sett ett smycka där det stått “gravidsmycke”. Men aldrig tagit steget att faktiskt fråga eller googla. Nu gjorde jag det till slut och fick reda på att det ger ifrån sig ett svagt rogivande ljud som bebisen kan höra inifrån magen. När bebisen sedan är ute så kommer den bli lugn av detta ljud. SÅ! Mysteriet löst!
  • Jag vill hemskt gärna ha en aroma diffuser. Men det får vänta lite. Vi har på tok för mycket saker som ska packas ned inom en snar framtid.
  • Varför har jag jämt så sjuka drömmar? Varenda natt! Jag minns inte en endaste natt under hela mitt liv som jag inte har haft vilda drömmar. Är det därför jag är helt slut på mornarna? För att min hjärna spinner på som en katt på ecstasy hela nätterna?

Nä nu ska jag snart krypa till kojs. Bebben sover. Luis och Dagmar kollar på Bo Jack Horseman och jag sitter här och ska shoppa grejer på Babyland’s rea till bebisen. Jag kan liksom inte låta bli.

En favorit frulle just nu är Grekisk yoghurt toppad med färsk mango, jordgubbar, färsk kokosnöt, hemmagjort granola, honung och jordnötssmör.

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *