blogg

Vecka 39

Och 9 dagar kvar till BF. Nu är det tungt vill jag lova! Men det är nära nu och jag börjar minnas hur totalt utmattad jag var efter förra gången. Jag hade knappt sovit något på hela natten, vaknat tidigt och var uppe rätt sent. Runt 00.00 gick jag och la mig för att försöka få en god natts sömn, men icke! Mina värkar startade 00.10 och jag kunde sedan inte sova en blund förrns Zoe var ute cirka 18 timmar senare. Jag hade alltså inte sovit på typ 36 timmar när Zoe valde att kika ut. Får hoppas att det inte är en trend :p

Annars så jobbade jag min sista arbetsdag idag. Eftersom jag kan arbeta hemifrån så valde jag att jobba hela vägen till slutet av vecka 39. Sen tycker jag att mitt jobb är rätt kul också vilket gjorde att det blev ett lätt val att arbeta på in i det sista.

Barnmorskebesök vecka 39

Igår var jag på mitt senaste besök hos barnmorskan. Vi lyssnade på hjärtljud och tog lite mått. Självklart var bebisen vild som vanligt där inne och man kunde se fötter trycka mot magen och sparka runt.

Hon hade lite svårt att hitta huvudet men lyckades efter ett tags tryckande känna att det satt rätt långt ner nu. Dock så går det att rucka lite på fortfarande.

Nedan ser ni några av de värden som fyllts i sedan början av graviditeten. Magen har växt på som den ska enligt mina mått. Jag har idag gått upp totalt typ 12 kg (11,7) och mitt blodtryck har varit normalt/lågt under hela graviditeten.

Sommardagar

Förutom en sista vecka av jobb så har jag även njutit av sommardagar. De dagar jag orkat vill säga. Jag har ibland knappt haft orken att kika ut genom fönstret :p Medans jag vissa dagar har suttit ute och ätit både frukost och middag. Nedan ser ni lite av min kost här hemma på senaste.

Zoe skulle även få måla min gravidmage med fingerfärg hade jag lovat. Det slutade i att hela min ben, armar, mage, rygg och ansikte var täckt i färg. Men Zoe hade roligt och jag var glad att jag kunde underhålla min dotter så mycket jag orkar dessa dagar 🙂

Sen älskar jag att syrenerna äntligen blommar. Det har varit en favoritblomma sedan jag var liten och dess doft tar mig alltid tillbaka till härliga barndomsminnen.

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *