bebis uppdatering 7 månader
blogg,  Livet som mamma

7 månaders bebis uppdatering

Den här lilla damen ser upp SÅ mycket till sin storasyster. Det är den bästa hon vet och man ser verkligen hur hon längtar ihjäl sig tills hon kan springa runt och leka med henne. Jag tror det är tack vare att hon ser Zoe röra sig runt omkring här hemma som Maia bemästrade konsten att krypa lite snabbare än vad Zoe gjorde.

Ganska precis på sin 7 månaders dag så började Maia krypa. Hon drar sig även upp med hjälp av möbler och annat och kan röra sig ett par steg ståendes. Samtidigt som det är kul att se dessa framsteg så gör det också att jag måste hålla extra mycket koll på henne.

Hur går det med maten för Maia?

Fantastiskt bra måste jag säga. Det tvärvände verkligen från en dag till en annan. Nu är hon supernyfiken på mat och verkar tycka om det mesta hon serveras.

Jag ammar henne fortfarande. Men utöver amningen så får hon lite gröt på morgonen, någon portion av hemmagjord pure mitt på dagen (jag kommer dela fler recept) och välling på kvällen. Ibland hoppar jag över något av dessa mål beroende på vad vi gör under dagen.

Hur ser nätterna ut?

Skitjobbiga just nu. Den senaste veckan så väcker hon mig ungefär hundra gånger per natt. Bara jag vänder på mig så vaknar hon till och börjar gnälla samtidigt som hon grabbar tag i mig för att se så att jag är kvar. Jag gissar på att hon är inne i någon fas där hon är extra rädd att bli övergiven eller något.

Vi har dessutom en 4 åring som kommer in till oss om nätterna och pratar i sömnen en hel del, vilket också väcker Maia.

Men som med precis allt annat när det kommer till bebisar så kommer ju även detta att vända från en natt till en annan. Vi kan ju hålla tummarna och hoppas att det blir inatt!

Dagarna med Maia

Dagarna i veckan spenderas oftast hemma. Vi försöker hitta på något lite då och då, träffa lite vänner och familj, men jag vet att det kommer bli mycket mer av det så snart vädret är lite varmare. På helgerna hittar vi däremot alltid på saker.

Maia är väldigt mammig och gillar inte alls när ansikten hon inte känner igen kommer för nära. Hon är alltså helt tvärtemot vad hennes storasyster var som liten. Är det något Zoe gillade så var det att hänga med precis vem som helst, oavsett om hade sett dem tidigare eller inte.

Men vi levde också ett helt annat liv när vi fick Zoe. Hennes två första månader spenderade vi i mina föräldrars hus innan vi flyttade tillbaka till Spanien. Där umgicks vi ofta i stora grupper där våra vänner och bekanta höll i Zoe samtidigt som vi var ute och åt eller hittade på annat. Vi åkte även till Costa Rica när Zoe var 3 månader för att hälsa på släkten där. Hon var alltså van vid andra människor på ett helt annat sätt.

Men annars så är hon nästan alltid väldigt glad. Och hon tycker att mamma, pappa och storasyster är hysteriskt roliga. Hon älskar att krypa runt och pilla på allt hon inte får pilla på. Att bada tillsammans med sin storasyster och att klättra på mamma.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *