blogg

10 dagar själv med Zoe

Förra veckan åkte Luis till Atlanta med jobbet under 10 dagars tid och jag stannade kvar hemma med Zoe. Han åkte till USA även i höstas så det är inte första gången jag blir själv med Zoe under någon vecka eller två. Ikväll kom han dock hem igen och vi är återigen tre här hemma.

Under dessa 10 dagar har jag och Zoe myst massor, lekt, hängt med mormor och morfar och busat massor. En kväll så sov Zoe dock över hos sin mormor och morfar då jag var otroligt trött. Att sköta både hämtning, lämning, jobba heltid, laga mat, städa, leka, gosa, busa… you name it, samtidigt som man är gravid och trött tar lite på krafterna. Så jag fick faktiskt spendera alla hjärtans dag ensam i år. Jag hade planerat att göra en mysig middag tillsammans med Zoe men jag hade verkligen ingen kraft kvar i Tisdags. Så jag tackade ja direkt när min mamma erbjöd sig att hämta.

Vi passade på att åka pulka när det väl kom lite snö. Zoe fick även hänga med min syster och hennes kille på Djungelboken teater. Favoriten var tigern Shere Khan.

En av kvällarna lät jag fantasin flöda lite när jag skulle laga något vegetarisk till middag som Zoe också skulle uppskatta. Det resulterade i en “tex-mex” gryta på röda linser, gullök och vitlök. Till det serverades havre ris, tomater, majs, gurka och gräddfil. Picklad rödlök och koriander hamnade endast på min tallrik.

Det blev iallafall riktigt gott och passar hela familjen.

De timmar jag inte spenderade med Zoe så var jag på kontoret, jobbade hemma eller bara hängde hemma (när hon sov borta).

Älskar alla ställen som man kan sitta och arbeta ostört på som finns på vårt kontor. De serverar även frukostbuffe på Måndagar. Som ni ser på bilden så passade jag på att äta frukost samtidigt som jag slog mig ner på en mysig plats och kunde jobba ostört en stund.

Dock har jag varit väldigt trött den här veckan. Antar att det framförallt har med graviditeten att göra. Jag känner mig verkligen tung och orkeslös de flesta dagar och jag har dessutom ont i höfterna då och då.

Alla hjärtans dag som jag spenderade ensam kände jag mig knappt vaken på. Jag fick hur som helst i mig en god middag som ni ser på sista bilden. Där håller jag på att förbereda för vietnamesiska vårrullar som jag tryckte i mig innan jag hoppade i säng.

Jaja, det var lite från min senaste vecka. Kan säga att denna helg är mer än välkommen och jag kommer nog snart att krypa till kojs. Kanske kikar en liten kortis på Love Island innan… Min kollega har nämligen fått mig att börja kolla på det och min guilty pleasure är ju reality.


Som ni ser på bilden ovan så håller Zoe just nu på att öva inför Lego Masters när hon blir stor. Det bästa Zoe vet att leka med nu för tiden är modellera, lego och att måla. Inte rita! Det måste vara målarfärg.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *