Min Graviditet

Latensfasen

Något verkar vara på gång nu iallafall. Efter mitt besök hos BB i Måndags så fick jag en liten blödning på kvällen. Ett tecken på att kroppen börjar förbereda sig inför förlossning. Däremot betyder det inte att det kommer börja nu snart.

Lägg märke till att jag skriver liten blödning. Får du som läser detta en större blödning eller känner dig minsta orolig så ring din förlossning.

Inatt började jag få värkar runt 00.00. De var först med 25-30 minuters mellanrum och höll på i 1 minut. Jag lyckades somna om lite mellan dessa men runt 02.30 var det 15 minuter mellan värkarna vilket resulterade i att jag inte kunde sova mer.

Runt 04.00 satte jag mig i köket och åt frukost då det var 6-8 minuter mellan värkarna. Jag tänkte att nu hinner jag få i mig något och när de blir någon minut tätare så väcker jag Luis och säger att det börjar bli dags.

Men icke! Efter det så började de bli mindre täta igen och till slut strax innan 06.00 så kunde jag somna om igen. Har sedan dess blivit väckt av värkar ett par gånger men de har då varit runt 30 min mellan dem. Vaknade igen runt 09.20 och har sedan dess haft någon mindre värk men inget märkbart.

Magen har ju helt klart sjunkit ner en bit också.

Vad betyder dessa värkar?

Vad jag förstår det som så är förlossningen på gång. Jag har gått in i den så kallade latensfasen. Och den kan pågå allt ifrån några timmar upp till några dagar.

Det är vanligare att man är inne i denna fas längre om man är förstföderska. För mig är det tvärtom då antar jag eftersom detta är mitt andra barn och jag hade aldrig någon latensfas med mitt första. Där började riktigt starka värkar direkt och efter några timmar fick vi åka in och jag var då redan öppen 7 cm.

Men nu är vi iallafall inne i slutspurten och vi får se om det hinner starta naturligt som jag önskar, eller om det blir igångsättning imorgon Torsdag, eller absolut senast Fredag.

Så länge så får jag gå runt och bara vänta här hemma. Äta gott, vila, ta en promenad, lyssna på ljudböcker och lösa korsord. Det är typ så mina dagar ser ut.


Här är lite bilder jag inte har delat ännu från Mors dag som vi valde att fira i Mexikanskt tema på Etnografiska här i Stockholm. Varför vi åkte dit för att fira är för att Luis är halvmexikan och född i Mexiko.

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *