preggy
Min Graviditet

Gravid-Lista

Nu när jag äntligen gått ut med min hemlighet så kan jag skriva mer om min graviditet här i bloggen! Yeey, som jag längtat! Varför jag inte har skrivit innan är för att jag lovat min pojkvän att han ska få berätta för våra vänner på Malta när vi väl åkte dit. Hade jag då skrivit om det här i bloggen så hade det nog redan läckt ut.

Men än så länge har alla mina barnmorskebesök sett bra ut. Nedan tänkte jag dela med mig av en liten gravid-lista för att ni som är intresserade ska kunna få en bättre bild av allt. Det har trots allt redan hunnit gå längre än 6 månader.


Vilken vecka är du i nu?
Just nu är jag i vecka 28.

Hur mycket har du gått upp under din graviditet?
Under dessa 6 månader har jag hittills gått upp 5,5 kg.

När är du beräknad?
17e Augusti vilket är mellan min och min pojkväns födelsedagar. Så vi får se om bebisen kommer tidigt, i tid, eller sent.
virgo vs leo

När fick du reda på att du var gravid?
I December förra året, ca 1,5 vecka innan julafton. Tomten kom tidigt i år 😀

Var graviditeten planerad?
Nej. Vi har pratat om barn och vetat att vi vill ha det senare, men nu valde barnet att komma tidigare till oss istället och vi båda längtar otroligt mycket trots att det inte var planerat att ske nu.

När och hur berättade du för din partner att du var gravid?
Vi var faktiskt på väg till en Motörhead-fest när jag bestämde mig för att ta ett graviditetstest. Jag var inte särskilt sen eller något men hade en konstig känsla i kroppen och kände att jag ville ta ett test för säkerhetsskull. Jag kunde inte vara bekväm med att gå ut och festa hela natten om det skulle vara så att jag var gravid. Sagt och gjort så köpte jag ett test och kollade sedan på toaletten på den restaurang vi besökte för middag den kvällen. Testet visade positivt och festkvällen förvandlades till en hemmakväll.

Hur länge har du och din partner varit tillsammans?
I ca 4,5 år

Mådde du mycket illa i början?
Ja! Det var en av anledningarna till att jag tog testet.

Är du känslig?
Nej. Jag har haft en otroligt snäll graviditet där mitt humör har varit på topp nästan varenda dag 🙂

När kände du bebisens första sparkar?
Vecka 19. Det gjorde även min  partner, och sedan dess har det varit väldigt vilt där inne.

Har du fått bristningar?
Nej inte än iallafall. Men det kanske kommer mer mot slutet?

Hur många ultraljud har du gjort?
Två. Första då jag var i 12 veckor då jag även gjorde Kub. Och andra när jag var i vecka 18-19.

Vet du vad det blir för kön?
Nej, jag har valt att inte ta reda på det och låta det bli en överraskning när dagen kommer. Ska bli SÅ himla spännande!! 😀

Har du några cravings?
Citrusfrukter (mest apelsiner & grapefrukt), Bröd och Gubbfika, gärna en kopp kaffe med vaniljbullar från ICA.

citrusfrukter

I det stora hela så mår jag prima under denna graviditet som också är min första. Och eftersom det också är min första så är det så himla mycket som jag känner att vi måste förbereda och ta reda på innan bebisen kommer. Man känner sig helt klart lite förvirrad av alla tips och åsikter som folk kommer med dagligen. Några av tipsen väljer jag att ta in, de som jag själv faktiskt tycker låter rimligt för mig. Men annars frågar jag gärna vänner om tips eller läser familje magazine online för att få tips och information kring graviditet och livet med barn.

10 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *