Livet som mamma

Zoe Update

Nu var det riktigt länge sedan jag körde en Zoe uppdatering. Min glada lilla tjej blir ju snart 1 år och 4 månader. Det känns som att det inte alls var längesedan jag gick runt och kände sparkarna i magen samtidigt som jag undrade vem som gömde sig där inne. Och nu är hon en egen liten person med stark vilja och personlighet som lyser upp dagarna här hemma.

Förskolan

Jag var rätt nervös inför hennes förskolestart. Mest för att hon varit väldigt mammig och gärna vill klänga på mig. Men hela inskolningen och hennes tid där hittills har gått galant. När jag lämnar henne på morgonen bryr hon sig inte ett dugg om att jag säger hejdå och går. Hon springer fram och kramar sina fröknar och vill sedan springa iväg och leka direkt. Som tur är blir hon glad av att se mig när jag hämtar henne iallafall. Då är det jag som får en stor kram och sen vill hon inte att jag försvinner iväg någonstans.

Hon luras

Under hösten har jag märkt väldigt ofta att hon planerar små hyss. Jag kan se hur hon sneglar på saker och sedan ler lite smått för sig själv som att hon planerar något i sitt lilla huvud. Sedan försvinner hon iväg och gör något hyss. Ett exempel på när hon luras för att få som hon vill är när min pappa har suttit i fåtöljen i vardagsrummet. En fåtölj som Zoe gärna också vill sitta i. När hon ser att min pappa sitter i fåtöljen så har hon gått iväg en bit med hennes rullande bord och kör sedan fast det mot en vägg eller vid en stol. Hon vänder sig sedan till min pappa och ropar efter hjälp. Han reser sig då och börjar justera bordet som fastnat, men så fort att tittar bort och börjar fixa med det så springer hon till fåtöljen och klättrar upp i den. Sen sitter hon i den och skrattar.

Ett matvrak som visar när hon inte tycker något är gott

Zoe äter nästan allt. Men hon har blivit lite bortskämd med väldigt vällagad mat och har dessutom grym mat på förskolan. Att hon skulle äta färdigköpta köttbullar med kokt potatis när jag och Luis sitter och äter Panang curry gryta med ris kommer inte på fråga. Hon ska ha samma som oss. Äter vi inte samtidigt så vill hon ändå ha någon rätt som liknar mer något som vi skulle laga till oss själva. Så köttbullarna får gärna serveras med hemmagjord potatismos och brunsås. Då går det ner.

Tycker hon inte om maten så tittar hon på än samtidigt som hon plockar upp en bit från tallriken och släpper på golvet. När hon gör detta så släpper hon än inte med blicken. Självklart är detta inget jag tycker om och jag säger det till henne. Men det är också hennes sätt att visa att hon är missnöjd med maten då hon inte kan formulera det med ord. Däremot så brukar hon äta det iallafall en stund senare när hon blir mer hungrig och förstår att det är den middagen som serveras och inget annat.

Klättrar på ALLT

Zoe klättrar på precis allt just nu. Försöker jag träna i vardagsrummet så är hon där direkt och ska klättra på mig. Sen tar hon lite små pauser och biter mig i näsan och börjar sedan klättra på mig igen. Ibland kan jag fortsätta träna och ibland inte. I vissa övningar blir hon en perfekt extravikt på dryga 12 kilo 🙂

Vi har dessutom oändligt många påhittade lekar som vi brukar göra dagligen här hemma.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *