hand i hand med bebis
Livet som mamma

3 Månader idag

Idag är det exakt 3 månader sedan som Zoe kom till världen. Den absolut bästa dagen i mitt liv. ❤️ I början gjorde jag uppdateringar varje vecka men det rann ut i sanden för längesen. Däremot tänkte jag att en 3 månaders uppdatering passar fint.

Zoe har nu gått igenom hela 3 utvecklingssteg. Och snart kommer hon att gå in i det 4e (misstänker att det redan börjat lite) vilket jag har hört är det jobbigaste. Vi får se hur hon och vi hanterar det. ?


Här nedan kommer en liten uppdatering om vad som hänt på senaste:

  • Sedan ett par veckor tillbaka så babblar Zoe på hela tiden. Hon pratar jämt. Jag vaknar under nätterna av att hon ligger och pratar. Hon tittar på oss samtidigt som det ser ut som att hon verkligen försöker förklara saker för oss. Och hon pratar med olika läten, olika ljud och det är en väldans variation i hennes babbel. Hon brås på sin mamma och pappa som båda älskar att prata ?
  • Zoe ligger fortfarande och skrattar i sömnen vilket hon gjort sedan säkert 1.5 månad tillbaka.
  • Hon älskar att ligga i babygymmet och leka. Hon greppar tag i saker och försöker stoppa det i munnen.
  • Sedan ca en månad tillbaka så älskar hon att leka att hon går. Hon gillar även att “stå själv” på mina ben samtidigt som hon lutar sig mot min kropp.
  • Hon har tagit 4 vaccin än så länge. De 2 första doserna + rotavaccin när hon var 6 veckor gammal. Och i förrgår tog hon första dosen Bexsero. Den ingår inte i det nationella vaccinationsprogrammet. Däremot rekommenderas den att ta om man befinner sig i länder där de rekommenderar vaccinet och Spanien är ett av dessa.
    Vaccinet är mot meningokocker som kan leda till hjärnhinneinflammation vilket i sin tur om man har otur kan leda till döden. Det är inte jättevanligt, men det dyker upp utbrott av detta då och då i dessa länder (även i Sverige) och det är lätt att bli smittad.
  • Hon blir helt till sig när hon ser sig själv och mig i stora spegeln. När jag börjar prata mot spegelbilden skrattar hon och vrider sig som tusan. Det är riktigt spännande med spegelprat. ?

Jag skulle kunna sitta och uppdatera listan hur länge som helst, men det får räcka här. Utöver det så är hon ca 62 cm nu och vägen nästan 7 kilo! Även här brås hon på sin mamma och pappa som båda gillar att äta.

Ikväll blir det familjemys bara. Hon ska även få lite kläder som hennes pappa köpt till henne när han var i Madrid härom dagen.

8 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *