blogg,  Livet som mamma

10 dagar med bebis

Vi stannade kvar en natt på BB hotellet i Danderyd innan vi åkte hem med vår nya familjemedlem. Väl hemma så fick Zoe för första gången träffa sin lillasyster vilket var otroligt gulligt och vi fångade även ögonblicket på video. Zoe är så lycklig över att ha fått en lillasyster och vill gärna vara nära och pussa och klappa henne.

Sömnlösa nätter med bebis

De första nätterna med lillasyster var rätt jobbiga. Hon har haft magknip och inte sovit särskilt mycket. Flera nätter i rad har jag suttit uppe mellan 22.00-04.30 utan en sekund av sömn. Men det är sånt man får vara beredd på helt enkelt och det blir ju bättre med tiden (förhoppningsvis). Och det har redan blivit lite bättre faktiskt. Inatt sov hon 4,5 timma första omgången. Vet inte om det är på grund av att tarmar, mage och sådant har börjat mogna till, eller om det är de droppar mot magknip vi har gett henne då och då som är räddaren.

Amning

Amningen har fungerat fint sedan första dagen. Hon har bra aptit och äter gärna och ofta om dagar och nätter. Jag minns med Zoe att hon tog bröstet lite fel i början vilket resulterade i att det gjorde rätt ont att amma den första tiden. Denna gång så gjorde det bara lite ont på ena bröstet under en kort tid. Men nu flyter det på helt utan ömma bröstvårtor.

Bebismys på landet

När bebisen, som Zoe har börjat kalla för Lady Gogo, var 5 dagar gammal så begav vi oss ner till vårt sommarställe. Här har vi firat midsommar tillsammans med familjen och tänker att vi stannar kvar här ett tag. Det är dessutom perfekt för Zoe att kunna springa runt och leka med kusiner och hitta på bus när jag måste ge mycket av min tid till bebisen.

Än så länge måste jag säga att bebisen är väldigt snäll. Under sina vakna stunder, som bara blir längre och längre, så gillar hon att granska än, titta på saker och prata lite. Vissa dagar har hon varit vaken nästan två timmar i sträck. Oftast får hon sitta hos mig, men ibland sätter vi ner henne i babysittern bredvid oss. Det blir oftast om vi äter middag eller gör något annat som gör det svårt att hålla i bebisen samtidigt.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *