dansskola barn
Livet som mamma

Dans för 2 åring

När kan ett barn börja på dansskola?

Det är en fråga som jag ställde mig ett par gånger strax innan Zoe fyllde 2 år. Jag tänkte att det vore kul att börja på någon aktivitet till hösten. Jag vet även att vänner med barn som är 2,5 har börjat testa på att gå på danslektioner. Så jag bestämde mig för att registrera Zoe till en danskurs som startade under November då Zoe var dryga 2 år och 2 månader gammal. 

Danskursen som jag hittade är perfekt då den endast pågår i 4 veckors tid. En perfekt prova på period så man slipper signa upp sig på en hel termin om det nu inte skulle fungera som man tänkt sig. 

Efter att ha gått på första dansträningen så är jag rätt säker på att hon kommer få fortsätta även nästa termin. Hon fullkomligt ÄLSKADE att gå dans. Det är självklart ingen seriös dans utan anpassad för små barn. Det är en massa rim, sånger och rörelser till dansen som även föräldrarna är med på. Zoe’s ögon fullkomligt lös bus och lycka när vi och alla andra fick dansa tillsammans till roliga låtar. Hon ville inte alltid göra exakt det man skulle utan ville gärna springa iväg ibland, men så länge hon hade kul så spelar det ingen roll 🙂

Jag har märkt sedan en ganska bra tid tillbaka att Zoe verkligen älskar att dansa. De har berättat på förskolan att så fort det sätts på musik så börjar hon att vicka på rumpan. Vi får hoppas att hon har ärvt sin rytm från sin latina sida och inte från mig, för den är det nog ingen som blir imponerad av XD. 

I skrivandets stund så är det tre tillfällen kvar av dansen. Sista tillfället så får även anhöriga följa med så att det blir en liten publik som avslutning. Vi får se vad hon kommer tycka om att mormor och moster sitter och tittar på. Förhoppningsvis blir hon inte allt för uppspelt och gör helt annat än att dansa. Hon gillar nämligen väldigt mycket att styla för människor som inte är mamma och pappa har vi märkt. 

Jag hade planerat att ta en massa gulliga bilder när hon dansar men det sket sig när jag fick veta att alla föräldrar också skulle vara med och dansa. Får se om det blir några bilder från avslutningstillfället. 

Men som svar på min egen fråga så tycker jag att det var perfekt att börja med en rolig aktivitet tillsammans nu när Zoe är 2 år och 2 månader. Sen känner väl varje förälder sitt barn bäst och alla barn är ju olika. Men för oss passade det iallafall utmärkt att börja nu.


2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *