pojke eller flicka?
Min Graviditet

Tecken som visar att det är en pojke eller flicka

Jag har som jag nämnde i samband med mitt avslöjade förra veckan om min graviditet valt att inte ta reda på barnets kön. Detta är något som jag har bestämt sedan länge, långt innan jag träffade min nuvarande partner. Men jag tror att det kan ha att göra med att mina föräldrar aldrig kollade kön, man har ju för vana att apa efter sin mamma lite även om man inte alltid är medveten om det. Sen så tycker jag att det ska bli så himla spännande när det väl är dags. Kommer de att säga “Grattis det är en liten pojke” eller “Grattis det är en liten flicka”?

Men även om vi valt att inte veta könet så kan jag ju inte låta bli att läsa artiklar och texter om tecken som visar att det är en tjej eller kille. Så jag tänkte skriva ner några av de olika tacken jag har läst om här i detta inlägg och se hur dessa stämmer in på mig eller inte.


1. Illamående – Mådde du illa de flesta mornar under första trimestern? Då är det ett tecken på att det blir en tjej

Jag mådde illa en hel del i början av graviditeten, det var även en av orsakerna till att jag tog ett graviditetstest. Detta fortsatte under en stor del av första trimestern så enligt detta tecken så lutar det åt en tjej.

 

2. Kissets färg – Det påstås att om kisset har en mörkare färg så är det en flicka, om det har en mer ljusgul färg så är det en pojke

Enligt detta tecken så blir det i så fall en pojke.

 

3. Cravings – Är du sugen på sött så blir det en tjej, är du sugen på salt så blir det en pojke.

Då var vi tillbaka på flicka igen. Jag är dagligen sugen på kaffe med fikabröd. Men har alltid varit en riktig godisgris så det är inget som har kommit speciellt nu. kanske att jag är extra sugen på just bullar och croissanter.

sött eller salt under graviditet?

4. Magens höjd – Är magen låg så är det en pojke, om magen är hög så är det en flicka.

Denna är väldigt svår att svara på. Jag skulle säga att min mage är mer låg än hög. Däremot så ändras det utifrån hur mycket jag har ätit och bebisens placering i magen. Den flyttar runt och ändrar position väldigt mycket och jag har märkt att den gillar att befinna sig på magens högra sida.

5. Barnets hjärtslag och din puls.

Denna teori är den som är mest intressant tycker jag. Det sägs att fler antal hjärtslag och högre puls indikerar på att det är en flicka och tvärtom att det är en pojke. Detta är en metod som jag hört att de som forskar naturläkemedel ofta använder sig av, och jag har vänner som har kollat detta med pulsen och fått rätt svar om kön. Tyvärr vet jag inte vad bebisen har i hjärtslag, bara att allt låter bra. Däremot vet jag att jag själv i normala fall har väldigt lågt blodtryck och att det fortfarande ligger lågt nu under graviditeten.

blodtryck - flicka eller pojke?

6. Huden – Har din hy blivit bättre så är det en pojke, har den blivit sämre eller gett hudproblem så är det en flicka.

Ett av mina första graviditetstecken var att jag fick torra eksem i hela ansiktet. De har som tur är försvunnit men jag har fortfarande eksem på armar och händer som inte vill ge med sig. Den där lysande graviditets-glowen som alla pratar om vet jag inte vart den är :p Så om det stämmer som de säger att en flicka stjäl sin mammas skönhet i under graviditeten så är det garanterat en flicka – med väldigt fräscha armar.

 

Går vi snabbt igenom mina svar på dessa tecken så ser vi alltså att det står 3/3. Det är alltså 50% chans att det är en flicka och 50% chans att det är en pojke enligt dessa. Jag blev alltså inte klokare av dessa tester. Däremot är det alltid kul att kika på dessa för att se om man känner igen sig i något extra mycket. I mitt fall så är det nog mest illamåendet, sötsuget och att min hud blivit sämre på kroppen. Vi får helt enkelt se vad svaret på detta bli i Augusti. Vad jag vet helt säkert däremot är att vi kommer att bli precis lika glada oavsett vad det blir 🙂 ?

 

 

12 Comments

 • Sara

  Men åh vilka roliga tester 😀 Finns det inte något test och när man håller en kedja med en ring och om den pendlar blir det ena könet och om det går runt som en cirkel det andra? Har för mig något sådant haha 😀

 • NICOLE

  Å så mysigt att inte veta ? tror jag också kommer låta det vänta tills dagen det är dags att träffa den lilla. Så roligt; grattis igen!

 • Netti Starby

  Haha det finns så många olika teorier om allt och alla gissade fel under mina graviditeter. Istället kände jag på mig men vågade inte avslöja det fören efter födseln. 😀 Kramis

 • Matilda Berlin

  Nämen guuu vad spännande!! Och så himla kul att det finns så många “teorier”/”tecken” på vad det blir, hihi! Hade faktiskt ingen aning! STOR KRAM hjärtat <33

 • Camilla

  Vad kul att det är fler som inte vill ta reda på kön innan. Jag har nu två pojkar och den minsta är 4 veckor.
  Jag gjorde precis alla dessa test för nyfiken det är man ju helt klart.
  Första graviditeten så var det självklart en pojke på nästan alla test. Hög mage, hjärtslagen och randen på magen som de starkaste tecknen.
  Nu under andra graviditeten som ju också blev en pojke visade alla tecken på en tjej. Ingen rand, illamående från hell, låg mage och puls som en tjej. Men ut kom en pojke.

  Men så kul att gå omkring och fundera. ?

  • frida

   Vad kul att det var så olika tecken under båda graviditeterna men att båda var pojkar 🙂 Enligt tecknen så pekar det nog lite mer på en flicka, men jag är väldigt osäker.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *