Baby Shower Lekar

Att leka lekar under en baby shower hör till vanligheten och brukar uppskattas av både gäster och blivande mamma. Vissa kör på massor med lekar och tävlingar, medans andra väljer att bara ha någon enstaka. Det är ni som planerar som känner mamman bäst och kan avgöra vad som uppskattas och inte. 

liten bebis i krans

Välja lekar till Baby Shower

När det är dags att välja lekar till den planerade Baby showern så finns det några saker som kan vara bra att tänka på. Först och främst så bör man endast välja lekar som man vet att den blivande mamman kommer att uppskatta. Sedan bör man tänka på att inte göra lekarna för avancerade då gästerna då snabbt kan tappa intresset. Det är därför bra att välja ut några enklare men underhållande lekar som är lätta för alla att förstå.

Låt heller inte lekarna vara allt för tidskonsumerande. De ska vara en del av kalaset och inte ta över hela evenemanget.

Nedan har jag listat flera roliga lekar att använda under en baby shower. Har du inte tid att skriva ihop allt själv så kommer det att finnas mallar för nedladdning. 

Med andra ord – Baby shower varianten

Dela upp gästerna i lag om två. Sedan ska en av spelarna ska dra upp lappar ur en påse och försöka förklara för sin lagkamrat vad det är för ord som står skrivet. Men utan att nämna hela eller delar av ordet. Man får heller inte säga ordet på ett annat språk för att förenkla för lagkamraten.

Sedan ska den andra personen ska försöka gissa vilket ord som står på lappen. För varje rätt ord så får man 1 poäng. Försök att gissa rätt på så många ord som möjligt under 1 minuts tid. Sedan är det nästa lags tur. 

Du behöver det här: 

  • Lappar med ord
  • Papper och penna
  • Sax
  • En påse
  • Någon som kan ta tid

Ladda ner PDF-filen nedan med ord att ha med i leken eller kom på egna. 

Med andra ord Baby.pdf

Enkel och rolig frågesport om mamman

Frågesporter brukar alltid vara uppskattat hos gästerna. Att anordna en enklare frågesport kan därför vara en bra ide. För att göra leken så rättvis som möjligt så bör man välja ut frågor som alla ska kunna gissa eller svara på, och inte bara närmsta familjen. Ge sedan alla deltagare varsin penna och papper att skriva ner svaren på medans du läser upp frågorna.

Exempel på frågor:

  • Föddes mamman själv tidigt eller sent? I så fall med hur många dagar?
  • Vilket BB föddes mamman på?
  • Vad är mammans favoriträtt?
  • Vart, när och hur träffades barnets föräldrar?
  • Hur träffade mamman och barnets pappa varandra?

 

Vill man inte bara ha frågor om mamman så kan man blanda lite med allmänna frågor kring barn och graviditet. 

 

babyshower lek kasta om bokstäverna

Kasta om Bokstäver

Välj ut ett antal bebisrelaterade ord där ni sedan kastar om bokstäverna. Därefter ska alla deltagare få varsitt papper med dessa ord och försöka lista ut vilka ord som döljer sig. Vill ni sätta extra press på spelarna så kan ni sätta en tidsgräns. Eller så är det spelstopp så snart en av deltagarna har listat ut alla ord. 

Du kan hitta på egna ord att kasta runt eller använd min mall nedan som går att ladda ner som PDF. 

Kasta om bokstäverna.pdf