Inlägget innehåller affiliatelänkar,  Skönhet

Mina tips för en fräsch hud

Jag har alltid varit välsignad med fin hud och har aldrig haft några stora problem med den. Däremot så är den känslig och jag blir lätt lite rödflammig i vissa delar av ansiktet. Även om jag aldrig haft någon problemhy så har jag självklart haft mina små utbrott av finnar och blemmor också. Även om de har kommit väldigt få åt gången.
Någonstans mellan 20-30 så börjar dessutom huden att åldras vilket gör att fina linjer börjar träda fram. Idag är det kanske lättare än någonsin att åtgärda just sådant med hjälp av fillers och botox, men något sådant har jag inte vågat mig på ännu. Jag tror mer på att hjälpa huden på naturlig väg så länge jag kan.

Även om jag har fin hud så är den även lite känslig. Jag har alltså flera gånger i märkt av hur min hud reagerat på olika produkter om de är för starka.

Sömn

Mitt första tips är sömn. Jag tycker min hud ser både jämnare, fräschare och mindre svullen ut när jag sovit bra. Har jag haft en dålig natts sömn så tycker jag att jag får både påsar under ögonen och att huden blir lite rödare i tonen. Även om jag inte alltid kan sova precis hur länge jag vill så är det viktigt att den sömn jag får blir av bra kvalitet. För mig är det därför helt klart värt att investera i bra madrass, sängkläder, inredning och annat som kan få dig att komma i lugn stämning innan sängdags.

Drick mycket Vatten

Det är väldigt viktigt att få i sig tillräckligt med vatten. Jag försöker alltid ha ett vattenglas eller flaska nära till hands för att få i mig vatten regelbundet genom dagen. Jag tycker huden i ansiktet ser både trist och grå ut om jag slarvat med vattnet. Så fyll hudcellerna med vatten. Blanda gärna i citron i vattnet för att få extra c-vitamin.

Kost

Vad jag stoppar i mig tycker jag avgör mer än vilka hudprodukter jag använder. Jag är absolut ingen extrem hälsomänniska som avstår från saker och ting. jag gillar både sötsaker och att ta ett glas vin eller en öl. Däremot så försöker jag hålla en balans och få i mig mycket frukt och grönsaker. Även nyttiga fetter så som avokado och nötter gör susen för huden. Ät helt enkelt näringsrikt och nyttigt. Se också till att få i dig kost som gör din mage och tarmflora glad, det kommer att återspegla sig på huden.

Stressa ner

Stress kan påverka huden extremt mycket. Om vi är stressade och inte mår bra så kommer det att återspeglas på huden. Först och främst så blir huden extra känslig av stress vilket kan visa sig i form av akne, eksem, rosacea och andra inflammatoriska hudsjukdomar. Stress gör även så att blodsockret ökar vilket i sin tur kan göra så att hudens kollagen bryts ner och fina linjer blir mer tydliga i ansiktet. Att ta hand om sitt välmående och bli fri från stress kan alltså göra stor skillnad för hur din hud mår och ser ut. Det kanske är lättare sagt än gjort. Men här kommer några tips som jag tycker hjälper till vid stress:

  • Lyssna på en podcast som får dig att må bra.
  • Meditera
  • Utöva yoga i ett mörkt rum med tända ljus
  • Är du stressad över något som du inte kan göra något åt just nu i denna stund? Försök att inte tänka på det tills dess att du verkligen måste. Att stressa över något som du inte kan påverka just nu för inget bra med sig. Lev och njut av nuet istället
  • Lätta på hjärtat och prata med någon om du är stressad över något som får dig att må dåligt.
  • Fokusera på det som är bra just nu. Vad är du tacksam för?
  • Och sist men inte minst så är du bra precis som du är, Glöm aldrig det!

Låt huden vila

Låt din hud få andas och vila från både smink och hudprodukter ibland. Jag märker direkt att min hud mår mycket bättre när jag går utan smink. Huden får andas, sköta sig själv och inga produkter täpper till porerna.

Solskydd

Efter att ha bott utomlands under flera år så har jag verkligen märkt av vikten av solskydd. Att ligga en hel dag i solen utan att skydda sig är så dåligt för huden. Förutom pigmentfläckar och att rynkor kommer snabbare så är det dessutom farligt. Använd alltid solskydd, framförallt om du vill behålla en fräsch hud i ansiktet. Jag kör nästan jämt på ett solskydd med SPF30 i ansiktet. solskydd ritualsmin favorit för ansiktet är helt klart detta solskydd från Rituals.

Dyra produkter är inte alltid bäst.

Jag har testat allt från billiga hudvårdsprodukter till dyra. Jag kan helt ärligt säga att de som är i lite schysstare prisklass oftast har fungerat bättre för mig. Flera av de dyrare produkter som jag testat har haft ca en miljon ingredienser och varit alldeles för starka för min hud. Jag använder gärna produkter med så lite och naturliga ingredienser som möjligt. En favorit jag gärna använder på huden ovanpå ett schysst serum är Niveas vanliga simpla återfuktande kräm.

Ibland när det blir ny årstid eller jag åker till ett annat land med anorlunda klimat så kan min hud reagera genom att den blir torr eller får en annorlunda textur. Av allt jag testat så är det endast en grej som alltid har fungerat:

Gör en egen skrubb av olivolja och socker. Skrubba huden och skölj av med vatten. Låt oljan som är kvar i ansiktet vara kvar. Smörj ansiktet med Nivea Soft. KLART!

Fräscha serum och oljor

Jag älskar att använda serum och oljor i ansiktet. Både under dagen och natten. Ska jag ut och hitta på något så skippar jag däremot oljan. Jag har tre favoriter som jag tycker fungerar superbra på min hud, du ser dessa nedan.

Serum från Indy Beauty, Bio-Oil, Olja från You & Oil

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *