Restauranger i Valencia

När det äntligen är dags att åka på den där resan man har längtat efter så är det antagligen ett flertal olika saker man ser fram emot, beroende på vad det är för typ av resa så klart. Har man bokat en solsemester så ser man fram emot strandhäng, sol och bad. Är det en storstadsweekend så ser man antagligen fram emot att njuta av atmosfären och storstadslivet. Men en gemensam nämnare är alltid god mat.

Oavsett vad det är för resa man har bokat så ser man fram emot att äta god mat. Att strosa runt bland gatorna och hitta de där guldkornen som verkligen får ens smaklökar att dansa salsa i munnen. Och viktigast av allt, man vill undvika de där typiska Turistfällorna.

Bästa Restaurangerna i Valencia 2019

Är din kommande resa bokad till Valencia? Perfekt, i skrivandets stund så bor jag i denna vackra stad och jag fullständigt älskar att äta ute här. Jag har hittat flera guldkorn i staden som jag besökt ett flertal gånger. Dessa restauranger som jag tycker är riktigt bra här i Valencia vill jag nu dela med mig av till dig.

La Gobernanta

Denna restaurang finns det två upplagor av och de befinner sig vid Carmen och Ruzaffa. Deras meny är riktigt bra och det finns gott om olika rätter att välja mellan, vilket gör att denna restaurang passar de flesta. Menyn har både ”typiska” maträtter som calamares, men även annorlunda mat så som lax-tartar med lök och vaniljglass. Låter som en märklig kombo men du kommer bli överraskad av hur pass bra det fungerar tillsammans.
Menyn passar alltså både de som har sina favoriter och vill äta något bekant, samtidigt som den också passar de som gillar att testa på något nytt.

Typ av mat: Spansk/Fusion
Prisnivå: Mellan
Måste testa: Tuna tacos with dill cream and crispy leeks
Adress: Calle Conquista 8


Kaori

japansk mat på kaori ruzafa

Mathimlen för den som älskar Japanskt. Här bjuds det på både varma och kalla rätter, men jag måste säga att de kalla är de som är absolut bäst. Mitt första besök här blev e

n riktig smakupplevelse och jag njöt av varje sekund. Är du osäker på vd något är så tveka inte att fråga någon av deras superduktiga servitörer/servitriser.

Typ av mat: Japansk, sushi, Asiatiskt
Prisnivå: Mellan
Måste testa: Usuzukuri de rodaballo
Adress: Carrer de Carles Cervera, 8

 

 

 


Saona

Denna restaurang finns i flera upplagor och maten varierar lite grann beroende på vilken av dessa du går till. Jag har än så länge testat två olika ställen och tyckt att det varit lika bra båda gångerna. De erbjuder en så kallad meny där det ingår förrätt, varmrätt och efterrätt. Rätterna är lite mindre vilket gör att tre rätter blir perfekta att få i sig utan att det känns som att man ätit för mycket. Rätterna varierar mycket också vilket gör att det garanterat kommer finnas något som passar alla smaker på menyn.

Typ av mat: Medelhavs, Europeiskt, Spankst
Prisnivå: Billigt/Mellan
Måste testa: Tortitas tataki de atun
Adress: Flera utspridda i Valencia

restaurang saona valencia


Restaurante La Carme

restaurang la carme valencia

En familjeägd mysig restaurang som har en trevlig middagsmeny. Maten är spansk, Europeisk och Fransk skulle jag vilja säga och håller bra kvalitet. För 16.50 euro får du en trerättersmiddag + en en dryck. Bland menyvalen finns bland annat: crêpes med svamp och kyckling, lök quiche, getostsallad som förrätt och fisk och skaldjursgratäng, Biff bourguignon och anka i apelsinsås som varmrätt. Det finns även ett bra utbud av efterrätter som är hemgjorda. Restaurangen har en mysig och gammaldags inredning och är perfekt för sällskap som vill kunna prata i normal ton utan en massa stök och musik i bakgrunden.

 

Typ av mat: Medelhavs, Europeiskt, Spankst, Franskt
Prisnivå: Billigt/Mellan
Måste testa: Ribs with honey (deras specialitet)
Adress:Plaza Mossén Sorell 7

 

Jag kommer regelbundet att uppdatera denna lista med nya pärlor (Senast uppdaterat 27/3 2019)